Terug naar Kopers vertellen het

Leon Sijbers

‘Nu heb ik zelf een hoogwaardige camera’

Leon Sijbers is opgegroeid met fotografie, maar hij maakte er nooit serieus zijn hobby van. ‘Mijn vader is fotograaf en ik speelde altijd met zijn camera’s. Maar nu heb ik zelf een hoogwaardige camera’, vertelt hij. De 28-jarige Leon heeft het over de Sony A6400 systeemcamera, die hij op de A-Merken Veilingen wist te mijnen met 530 euro voordeel.

Leon betaalde voor de systeemcamera met 18-135 millimeter lens 919 euro. Elders zou het toestel hem 1.449 euro hebben gekost. ‘Ik hou van cijfers, dus ik hou goed bij wat de prijzen op de Privileges Veilingen zijn. Op een gegeven moment weet ik dan wel wat de ‘sweet spot’ is, het moment dat je moet mijnen’, aldus Leon, die werkt als brandstofhandelaar bij de KLM.

De Amsterdammer is zeer tevreden over zijn aankoop. ‘Ik gebruik de camera al en het ziet er allemaal goed uit. Ik ben nu een beetje aan het uitvogelen wat hij allemaal kan. Dat is een leuk proces. Het plan is om straks portret- en natuurfoto’s te gaan maken; zie het als een hobbyproject. Ik hou de foto’s voorlopig voor mezelf. Als ik de mogelijkheden van de camera goed onder de knie heb en mijn vaardigheden heb verbeterd, wil ik ze wel delen op social media.’ 

Leon is vier jaar lid van Privileges en sloeg met zijn aankoop voor het eerst zijn slag op de A-Merken Veilingen. ‘Ik ben eerder voor een Lastenverlichting Veiling gegaan, op zoek naar het hoogste rendement. Zoals ik al zei, ik hou van cijfers’, zegt hij opgewekt.