Terug naar Kopers vertellen het

Simon Korhorn

‘900 euro is heel mooi voor zo’n barbecue’

Simon Korhorn is in zijn nopjes met de aankoop van de Big Green Egg Medium, die hij niet voor 1.459 euro, maar voor 918 euro wist te mijnen. ‘Ik zag hem ’s ochtends op MijnPrivileges.nl staan. Ik dacht: als hij er vanavond na mijn werk nog op staat, ga ik ervoor’, vertelt hij. Die koelbloedigheid leverde hem een voordeel van 541 euro op. ‘Ik vind 900 euro een hele mooie prijs voor zo’n barbecue. Bovendien wordt hij compleet met onderstel en zijplanken geleverd.’
 
‘Ik moet hem nog in elkaar zetten’, vertelt de 48-jarige inwoner van Amersfoort. ‘Ik houd erg van koken en vind het leuk om mijn kennis uit te breiden. Ik heb ook een Weber, maar ik vind een Big Green Egg veel mooier. Je kunt er de temperatuur veel beter mee regelen. Het is zonde om een mooi stuk vlees te laten aanbranden, toch? Ook de prijs op de A-Merken Veilingen stond me erg aan.’
 
Simon is vier jaar lid van Privielges. Koken is voor hem een manier van ontspannen. ‘Ik werk in de ict en dan ben je veel met je hoofd bezig. Het is heerlijk om daarna lekker in de keuken met je handen te kunnen werken.’ Hij heeft al gezien hoe hij het beste uit zijn grote groene ei kan halen. ‘Bij ons in Amersfoort worden barbecuelessen gegeven. En ook op YouTube kun je heel veel informatie vinden.’
 
De barbecue krijgt een mooie plek. ‘We hebben een grote tuin, waar straks ook nog een buitenkeuken in wordt geplaatst. Dan komt hij helemaal goed tot zijn recht.’ Het eerste gerecht dat hij gaat maken? ‘Een mooi stuk vlees, misschien rosbief of spareribs. Pulled pork moet er wel twaalf uur in, dus dat zou ook een mooi gerecht zijn om hem mee in te wijden. In elk geval geen worstjes van de supermarkt. Dat vind ik echt cremeren van vlees.’