Terug naar Kopers vertellen het

Thaïsa Houben

‘Dit zullen we nooit vergeten’

Ze zijn er nog steeds van onder de indruk, de ongekende luxe waar ze een weekend lang in werden gedompeld. Thaïsa Houben mijnde het Adlon Kempinski-arrangement en genoot samen met haar vriend Médard drie dagen van alles wat het wereldberoemde hotel in Berlijn te bieden heeft. ‘Dit heb ik nog nooit meegemaakt.’
 
Ze is heel wat gewend omdat ze zelf in de luxe hotelbranche werkt, maar het Adlon overtrof al haar verwachtingen. ‘Het begon meteen al bij de ontvangst’, vertelt Thaïsa enthousiast. ‘We kregen totaal onverwacht een upgrade naar een suite! Gewoon mazzel. Maar je gelooft het gewoon niet: een woonkamer, een slaapkamer, een inloopkast, een badkamer en zelfs een stoomcabine. Oh, wat een geweldige start. Hier hadden we echt niet op gerekend.’

Thaïsa is een jaar lid van Privileges. ‘Er staan op de Leisure Veilingen zeer luxe stedentrips voor ongelooflijk lage prijzen. Voor twee personen, inclusief vliegreis, verblijf in vijfsterrenhotels en diners in sterrenrestaurants. Het is echt moeilijk kiezen. Berlijn, Rome, Praag, Wenen…’

Het werd dus Berlijn waar voor ze ging. Toen ze dit arrangement mijnde met ruim 1.450 euro voordeel, kon ze haar geluk niet op. ‘Ik heb een jaar in Berlijn gewoond en heb met m’n vader wel eens gedineerd in het Adlon. Toen dacht ik al: hier wil ik een keer overnachten. En dat is er nu van gekomen. Het was echt geweldig. De luxe, de ambiance, de service, het is allemaal van ongekend hoog niveau.’

Dat geldt zeker ook voor de Lorenz Adlon Esszimmer, het tweesterrenrestaurant in het hotel. De scepter wordt er gezwaaid door chefkok Hendrik Otto die samen met zijn brigade een zesgangendiner met bijpassende wijnen serveerde voor het jonge Amsterdamse koppel. Voor Médard, zelf chefkok, was het een bijzondere ervaring. ‘Het was voor het eerst dat ik op tweesterrenniveau dineerde. Het was echt fantastisch. Ieder gerecht was een kunstwerk, de ingrediënten waren perfect op elkaar afgestemd  en de wijn paste zeer goed bij iedere gang. Ik heb nog nooit zo lekker gedineerd.’

De volgende middag wachtte hen het volgende culinaire avontuur: de champagne-brunch. ‘Kreeft, oesters, kaviaar, salades, taarten, we hebben van bijna alles wel wat geproefd’, vertelt Thaïsa. ‘En natuurlijk genoten van een paar glaasjes champagne….En ja, dan is het toch opeens weer voorbij en wordt je naar het vliegveld gebracht. Maar echt, we vonden dit een ongelooflijk mooi en speciaal weekend dat we nooit zullen vergeten.’