Terug naar Kopers vertellen het

Geraldine Doesburg

‘Het hotel is chic en heeft zoveel grandeur’

‘We hebben het geweldig gehad’, vertelt Geraldine Doesburg enthousiast over haar verblijf in het chique vijfsterrenhotel Adlon Kempinksi in Berlijn. Samen met haar man Piet vierde ze haar 40-jarig huwelijk in het mooiste hotel van stad. ‘Telkens wanneer het arrangement voorbij kwam op de Leisure Veilingen, probeerden we het te mijnen. Iedereen sprak er zo lovend over! Het is een aantal keer aan onze neus voorbij gegaan, maar op een gegeven moment is het toch gelukt.’
 
De 65-jarige Geraldine behaalde bovendien een mooi voordeel van 954 euro. Het echtpaar verbleef twee nachten in een luxe kamer, genoot van een zesgangendiner met wijnarrangement in tweesterrenrestaurant Lorenz Adlon Esszimmer, en kreeg als klap op de vuurpijl een vorstelijke high tea geserveerd op zondagmiddag.
 
Geraldine, die zes jaar lid is van Privileges, geniet nog na van het avontuur. ‘Het hotel is geweldig. Het is zo chic en heeft zoveel grandeur. Het personeel is aardig en behulpzaam, je voelt je echt welkom. Toen we het hotel binnenkwamen, wilde ik eerst even een kopje koffie drinken in de lobby. Ik moest het allemaal even op me laten inwerken.’
 
Het stel uit Wieringenwerf kwam op tijd in Berlijn aan, zodat ze ook die middag in de stad konden doorbrengen. ‘Het was een prachtige, zonnige dag. Zaterdag was het regenachtig, maar toen zijn we met onze City Pass naar diverse musea geweest.‘ De dag eindigde met een groots diner in tweesterrenrestaurant Lorenz Adlon Esszimmer. ‘Dat was fantastisch. Alles was even verrukkelijk. Ik vond de rauwe makreel echt heerlijk. De manier van serveren was ook zo apart. Het brood werd opgediend in een schaal op warme stenen. We hadden wel drie of vier man bediening en de tafels waren prachtig gedekt met damasten tafellakens en kristallen glazen.
 
Geraldine verbaast zich nog over het overdadige culinaire aanbod, niet alleen tijdens het diner. ‘Het ontbijt was zo uitgebreid, het was gewoon ongelooflijk. Er was zelfs een Aziatisch buffet, met rijst en dergelijke.’ Die zondagmiddag werd er ook een high tea aangeboden. ‘We werden ontvangen met champagne en daarna volgden etagères met zoete en hartige hapjes. We kregen bijvoorbeeld kleine tulbandjes die werden geflambeerd, dat was zo feestelijk! Na zoveel lekkers hoefden we die zondag geen avondeten meer!’