Terug naar Kopers vertellen het

Emiel Siemonsma

‘Het was zo gaaf om te racen in een Lamborghini’

Emiel en Tessa Siemonsma uit Alkmaar zijn grote fans van de Formule 1. Ze grepen dan ook met beide handen de kans aan om zélf een hele dag te racen op het circuit van Zandvoort. Het spectaculaire arrangement bestaat uit racen in twaalf verschillende supercars, een sterrendiner in restaurant ML en overnachting met ontbijt in viersterrenhotel ML in het centrum van Haarlem. ‘Het was zo gaaf om te racen in een Lamborghini!’
 
De 36-jarige Emiel heeft zijn eigen beveiligingsbedrijf. Hij is zeven jaar lid van Privileges en wist het arrangement voor een mooie prijs te mijnen. Hij behaalde 903 euro voordeel op de Platinum Race Experience inclusief sterrendiner en overnachting. Op de racedag word je ’s ochtends in een groep ingedeeld, waarna je gedurende de dag in twaalf verschillende auto’s mag rijden. ‘Vóór de lunch deden we een dragrace, gingen we slalommen en daarna offroad in de duinen rijden’, vertelt Emiel. 
 
‘Na de lunch mochten we racen in dé wagens’, voegt zijn vrouw Tessa eraan toe. ‘Dus in de echt snelle auto’s als de Porsche, BMW, Lamborghini en de McLaren. Dat was heel erg leuk. In het begin ben je wel zenuwachtig. Als je naast de baan staat, lijkt het allemaal heel hard te gaan en vraag je je af of je het tempo wel kunt bijhouden. Als je eenmaal zelf rijdt en je eerste ronde hebt gedaan, begin je al te wennen aan de snelheid. En daarna is het húp, door naar de volgende auto, dus je zit er al snel helemaal in. Heel leuk om dit een keer mee te maken.’
 
Na de adrenalinekick was de dag nog niet voorbij. Het stel had de tijd om zich op te frissen in hun kamer in hotel ML, waarna hen een gastronomisch sterrendiner wachtte. ‘Dat was echt top, ik heb zelden zo goed gegeten. We hadden expres een plaats aan de bar gereserveerd, zodat we zicht hadden op de keuken. De koks serveren zelf de gerechten. Het was heel lekker, erg culinair verantwoord. We kregen onder meer tonijn, kreeft en eend. Het dessert was ook zo goed, een macaron met frambozencoulis. En alles zelfgemaakt, tot de noga en een marshmallow-achtig koekje aan toe.’