Terug naar Kopers vertellen het

Nicoline Lugtenberg

‘Het diner, de wijnen, het was spectaculair’

Nicoline Lugtenberg en haar man Bernard gaan graag exceptioneel goed uit eten. Zo dineerden ze al eens bij sterrenrestaurants als De Librije, Inter Scaldes, Vendôme en De Lindenhof. Onlangs konden ze het Belgische driesterrenrestaurant Hof van Cleve aan hun imposante lijst toevoegen. Op de Leisure Veilingen had Nicoline namelijk het culinaire arrangement ter waarde van 1.627 euro gemijnd met een voordeel van 542 euro. ‘Het diner, de wijnen, het was spectaculair! In combinatie met het luxe verblijf in Gent en de uitstekende organisatie, is de meerwaarde van Privileges. Daarom ben ik zes jaar geleden lid geworden.’
 
Het stel arriveerde op vrijdagmiddag bij Hotel Harmony in de historische Gentse wijk het Patershol. ‘Super dat het hotel zo centraal ligt. We hebben lekker gewinkeld en op zondag een bezoek gebracht aan het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst, waar we met de Gent-pas kosteloos naar binnen konden. De hotelkamer was groot en luxe. Met een iPad konden we onze ontbijtwensen doorgeven en een tijdslot kiezen. Als we naar beneden kwamen, konden we meteen aan tafel. Perfect geregeld.’ 
 
Het echtpaar uit Utrecht had hun racefietsen meegenomen. ‘We hebben vrienden in de buurt van Kortrijk wonen. Een mooie afstand om te fietsen en een leuk reisdoel’, aldus de 37-jarige Nicoline, die werkzaam is in de kledingbranche. Die middag waren de twee uiteraard op tijd terug in het hotel om zich op te frissen voor het spektakelstuk van het weekend: het zevengangendiner bij restaurant Hof van Cleve. ‘Om zes uur werden we gebeld dat de taxi die ons naar het restaurant zou brengen, was gearriveerd.’
 
Het stel startte hun diner in de binnentuin. ‘De ontvangt was perfect. We kregen eerst zes amuses, de ideale warming-up voor het diner dat binnen werd geserveerd. We kregen heel traditionele gerechten, maar perfect in balans, echt uniek. En de bijpassende wijnen waren geweldig.’
 
Na afloop van het avondvullende diner werden ze in de gereserveerde taxi teruggebracht naar het hotel. Kan Nicoline zo terugkijkend op het weekend en de eerdere culinaire avonturen een favoriet restaurant aanwijzen? ‘Dat is een onmogelijke vraag’, geeft ze te kennen. ‘Elk restaurant is uitzonderlijk op zijn eigen manier.’