Terug naar Kopers vertellen het

Geraldine Doesburg

‘Brugge was een mooi weekend om op terug te kijken’

‘Een indrukwekkend hotel, een fantastisch sterrenrestaurant, en dit alles in een heel sfeervol stadje. Het was een mooi weekend om op terug te kijken.’ Geraldine Doesburg en haar man Piet hebben volop genoten van een heerlijk lang weekend in het historische Brugge. Het luxe, driedaagse arrangement, dat normaal 1.188 euro kost, wist Geraldine op de Evenementen & Leisure Veilingen te mijnen met een voordeel van 500 euro. ‘Het was allemaal even heerlijk.’
 
Geraldine en Piet waren al eens eerder in Brugge geweest en wisten wat ze van de stad konden verwachten. Maar dat gold niet voor de Deluxe kamer in het vijfsterrenhotel Dukes’ Palace, waar het stel uit Wieringerwerf gedurende het weekend verbleef. ‘Wat een prachtig hotel en wat een fantastische suite hadden we. Een grote slaapkamer, een grote badkamer, de suite was een plaatje. Het hotel ligt ook lekker centraal, dus we liepen zo naar het marktplein en naar sterrenrestaurant Zet’Joe, waar we die avond gingen dineren.’
 
Zet’Joe wordt gerund door chef-kok Geert van Hecke, een legende die in het verleden de scepter zwaaide in de keuken van het beroemde sterrenrestaurant De Karmeliet. ‘Zet’Joe is een klein en sfeervol restaurant waar we vijf bijzonder smaakvolle gangen met bijpassende wijnen kregen geserveerd. Geitenkaas met een sorbet, langoustine met rode rijst en gekonfijte gember, Simmentaler rundvlees met champignons en koriander; elk gerecht was een schilderijtje. We namen om half acht plaats aan tafel en gingen pas tegen middernacht weg. En op het einde kwam Geert nog even langs om te vragen wat we van het diner vonden. Heel attent.’
 
Geraldine (62) en Piet (66) zijn beiden al bijna vier jaar bij Privileges, en genieten volop van het lidmaatschap. ‘We zijn voornamelijk vanwege de arrangementen lid geworden. Je kunt voor niet al te veel geld luxe trips maken, en dat bevalt ons heel goed. Zoals dit weekend naar Brugge. Ik wilde het voor rond de 700 euro mijnen, en dat is gelukt, hoewel ik er wel twee pogingen voor nodig had hoor.’