Terug naar Kopers vertellen het

Catherine Bondon

‘We waren overrompeld’

In de negen jaar tijd dat Catherine Bondon (66) lid is van Privileges, heeft ze samen met haar man een voorliefde ontwikkeld voor de golfarrangementen. De combinatie van luxe overnachten, exceptioneel goed dineren en golfen op uitdagende banen is voor het stel uit Haarlem de ideale formule. Toen er een golfarrangement op de Veilingen verscheen met onder andere een diner in tweesterrenrestaurant Tribeca, was haar interesse direct gewekt. Ze wist de sportieve en culinaire driedaagse trip te mijnen met een voordeel van 355 euro.
 
Uitvalsbasis voor het lange weekend was het op een landgoed gesitueerde viersterrenhotel Kapellerput in het Brabantse Heeze. ‘Je gelooft het niet, maar aan elke muur, op elke vensterbank en in elke hoek hangt en staat kunst’, vertelt Catherine enthousiast. ‘Als je door het hotel loopt, is het alsof je door een museum met moderne kunst wandelt. En ook in onze kamer was volop kunst te bewonderen, tot aan de kapstok toe. In de ontbijtzaal hangen verschillende design-lampen en op het landgoed zijn wandelroutes langs allerlei beelden. Waar je ook komt, je verbaast je elke keer weer.’
 
Het culturele verblijf werd afgewisseld met het sportieve deel van de trip, en dat vond plaats op De Swinkelsche Golfbaan en Golfbaan de Golfhorst. ‘Het zijn allebei geweldige golfbanen waar we op hebben gespeeld. De Swinkelsche is wel uitdagend, maar makkelijker dan de Golfhorst. Die baan heeft namelijk een hoogteverschil en is daarom fysiek zwaarder. Je moet geregeld klimmen, dat voelden we wel. Maar we hadden prachtig weer, we hebben op beide dagen heerlijk gegolfd.’
 
De derde troef die tijdens de trip werd uitgespeeld, was het twaalfgangendiner in het alom geroemde tweesterrenrestaurant Tribeca. Met een taxi werd het koppel naar het chique restaurant gebracht, waar ze als een van de weinige bezoekers plaats mochten nemen aan de keukentafel, de zogenaamde chef’s table. ‘We zijn wat sterrendiners betreft heel wat gewend, maar dit keer waren we echt flabbergasted. Alle gerechten worden voor je neus bereid, je ziet hoe de koks het klaarmaken, je kan ze vragen stellen, met ze praten, het was echt een geweldige ervaring. De asperges, de heilbot, het Wagyu-vlees, de kaviaar, het werd allemaal prachtig geserveerd en was bereid op een ongekend hoog niveau. Het was echt perfect.’