Terug naar Kopers vertellen het

Herman Vollema

‘Je komt terecht in een andere wereld’

Herman Vollema zocht naar een perfecte bestemming om zich samen met zijn vrouw Alie even terug te kunnen trekken van de werkdrukte. En dat vond hij via Privileges, door het luxe weekend naar Manoir de Lébioles te mijnen. ‘We wilden er tussenuit, want het is op ons werk erg druk geweest. Even ergens helemaal tot rust komen. En dat is in de prachtige Ardennen zeker gelukt!’ Het stel genoot tijdens hun verblijf van luxe vier- en zesgangendiners, samengesteld door chef-kok Olivier Tucki. Verder was een wellnessbehandeling inbegrepen en sliepen ze in een Chambre Relais. ‘Het was zo fijn, we wilden nog veel langer blijven.’
 
De 63-jarige ambtenaar uit Lelystad mijnde het wellnessarrangement ter waarde van 1.214 euro voor 599 euro. ‘Aan de entourage en alles eromheen kan je de waarde van het arrangement er vanaf zien. Het is een hele andere wereld waar je in terecht komt. Het landgoed is prachtig en het hotel zelf is ook een plaatje. Als je het terrein oprijdt, zie je een Ferrari staan bij de entree. Dan vorm je toch een beeld van de gasten die er normaal komen’, zegt Herman lachend. ‘Bijzonder is dat alles bij binnenkomst heel gemoedelijk is, je voelt je er meteen thuis en niet alsof je er niet hoort.’
 
Na het inchecken zijn Herman en Alie even het stadje Spa in geweest. ‘We moesten even naar de winkels, want we hadden geen badkleding meegenomen. Maar wat een mooi plaatsje is dat. Het is zeker het bezoeken waard. We hebben daarna gebruik gemaakt van alle wellnessfaciliteiten. We konden ook nog kiezen uit een lichaamsmassage of een gezichtsbehandeling. We namen de massage, die was erg ontspannend.’
 
Het stel had zich goed voorbereid op de twee diners. ‘We hadden wat nette kleding meegenomen. Gelukkig zie je er niemand strak in pak; casual chic had de overhand. En we wisten dat je altijd wat kleinere porties kon verwachten in een luxe restaurant. Maar het smaakte allemaal uitzonderlijk lekker. De gerechten waren creatief en verfijnd en het wijnarrangement was perfect afgestemd op de smaak van het eten.’ 
 
Herman verwonderde zich over de suite waarin ze verbleven. ‘De kamers en service zijn gewoon veel uitzonderlijker dan in andere hotels. Zo waren de gordijnen al voor ons gesloten toen we terugkwamen van het eten, lagen er heerlijke bonbons klaar en lag er op bed een weerkaart met de temperatuur en weersverwachting voor de volgende dag. Erg handig. Je wordt er echt verwend!’