Terug naar Kopers vertellen het

Geraldine Voost

‘Het was uitzonderlijk goed verzorgd allemaal’

Geraldine en Roy Voost uit Alphen aan den Rijn togen naar het Vlaamse Gent, waar ze genoten van een zevengangendiner inclusief wijn- en non-alcoholisch drankarrangement in driesterrenrestaurant Hof van Cleve. Hoewel, eigenlijk was het nog veel meer dan dat. ‘We begonnen met vijf amuses!’ vertelt Geraldine. ‘Dat was al een kleine maaltijd op zich. En toen moest het eetfestijn nog beginnen.’

Het stel meldde zich vrijdagochtend in het met vier sterren bekroonde Hotel Harmony in het centrum van de eeuwenoude stad Gent. ‘Het hotel is heel sfeervol, met verrassend modern ingerichte ruime kamers. We konden de auto parkeren in de parkeergarage achter het hotel. Die is wel wat klein, ik vond het lastig manoeuvreren. Maar de ontvangst was hartelijk.’

Nadat ze zich in de kamer hadden geïnstalleerd, lag de middag open om de stad te verkennen. ‘De bij het arrangement inbegrepen Citycard Gent is ook geldig voor het openbaar vervoer, maar als je een beetje goed ter been bent is dat helemaal niet nodig. We zijn naar de kathedraal geweest en hebben de middeleeuwse burcht Gravensteen bezocht. Met de Citycard kun je gratis naar binnen.’ Het stel bracht ook de zaterdag ontspannen winkelend en cultuur snuivend door, tot het tijd werd om zich klaar te maken voor het sterrendiner.
 
‘De taxi bracht ons keurig op tijd naar Hof van Cleve. We waren zelfs de eersten die arriveerden’, zegt de 49-jarige Geraldine, die vier jaar lid is van Privileges. ‘We werden ontvangen met een aperitief naar keuze. Mijn man drinkt geen alcohol en hij kreeg iets heel lekkers met komkommer. Het drankarrangement is sowieso vermeldenswaardig. Wij hebben wel vaker in een sterrenrestaurant gegeten, maar ik heb nog niet eerder meegemaakt dat ook het alcoholvrije assortiment geheel was aangepast aan de gerechten. Het was uitzonderlijk goed verzorgd allemaal.’

Over het diner heeft Geraldine, die werkzaam is als development- en recruitmentmanager bij een beton- en cementbedrijf, niets dan lof. ‘Ze hebben het menu speciaal voor me aangepast omdat ik een notenallergie heb.’ Ze kregen veel vis, van oesters en coquilles tot langoustines, gevolgd door een gerecht met haas. ‘En toen kwam er nog een pre-dessert en een dessert, en thee met mini-oliebolletjes, en taart…’ Ook over de prijs waarvoor ze dit arrangement ter waarde van 1.627 euro wist te mijnen is ze zeer tevreden. ‘We zijn er zelfs een beetje trots op. Ons streefbedrag was 900 euro. Dat is gelukt!’