Terug naar Games

PlayStation 4


Crossplay en cross-progressie in Battlefield 2042

Gepubliceerd 15-07-2021
Laatst gewijzigd 15-07-2021
Bron Gamer.nl
Battlefield 2042 ondersteunt crossplay en cross-progressie. Dat onthult Dice onder andere in een blogpost over de game. De ontwikkelaar zegt dat het momenteel nog werkt aan het systeem, maar dat spelers op PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series X en pc in, tegen en met elkaar kunnen spelen. Spelers kunnen de optie echter ook uitschakelen. Tevens wordt alle gemaakte progressie, evenals in-game aankopen, gedeeld tussen PlayStation, Xbox en pc.
 
Verder onthult de ontwikkelaar dat er deze zomer een besloten test plaatsvindt om de techniek te testen. 'Onthoud dat de Technical Playtest niet bedoeld is als een volledige ervaring, zoals je die wel ziet in de open bèta of bij lancering', zegt Dice. 'Het is een ontwikkelomgeving met maar een paar aspecten, gericht op technische prestaties.' Dice benadert spelers met een EA Playtesting-account voor deelname.
 
De blogpost heldert ook een aantal aspecten van Battlefield 2042 op. Zo kunnen AI-gestuurde spelers niet gebruikmaken van Specialities en Traits. Ook moeten de maps op het land en in de lucht grootschaliger zijn, zodat spelers niet snel de randen bereiken, worden weersomstandigheden ook ondersteund op de vorige generatie consoles en beschikt elke factie over unieke voertuigen.
 
Tijdens EA Play op 22 juli wordt meer onthuld over Battlefield 2042. De game verschijnt op 22 oktober.