Terug naar Games

Nintendo 3ds


Zelda's Link in Super Mario Maker 2 na update

Gepubliceerd 05-12-2019
Laatst gewijzigd 05-12-2019
Bron Gamer.nl
Deze week verschijnt er een gratis update voor Super Mario Maker 2 waarmee onder andere Link van The Legend of Zelda aan het creatieve spel wordt toegevoegd.

Super Mario Maker 2 is inmiddels bijna een half jaar uit en Nintendo is nog altijd bezig met het verbeteren en uitbreiden van de game. Via een persbericht heeft de uitgever laten weten dat The Legend of Zelda-held Link aan het bouwspel van Mario wordt toegevoegd. Spelers kunnen levels voortaan dus spelen als Link, hoewel dit alleen in de originele Super Mario Bros.-stijl mogelijk is.
 
Gebruikers kunnen het Master Sword verstoppen in hun levels. Wanneer dit zwaard wordt opgepakt, verandert Mario in Link en beschikt hij over allerlei aanvallen. Zo kan hij zwaaien met zijn zwaard, verdedigen met zijn schild, bommen gooien en met pijl en boog schieten, zoals je in alle Zelda-games doet.

Het toevoegen van Link opent nieuwe deuren in Super Mario Maker 2; zo kunnen Thwomps geblokkeerd worden of vijanden van een afstand worden verslagen. De interessantste mogelijkheid is wellicht het opblazen van muren met bommen. Dit zorgt ervoor dat wegen ontstaan die anders onmogelijk zijn.

Behalve de toevoeging van Link, worden er verschillende voorwerpen en vijanden aan de game toegevoegd. Voorbeelden hiervan zijn de cactus Pokey, de vijand Spike, de bevroren munt, het P-blok en een versnellingsblok.