Terug naar Games

PlayStation 5


Beelden Grand Theft Auto VI gelekt

Gepubliceerd 20-09-2022
Laatst gewijzigd 20-09-2022
Bron Rockstar Games
Meer dan 90 video's en afbeeldingen van de volgende editie van de Grant Theft Auto-franchise zijn online gelekt door een hacker, aldus de ontwikkelaars van de game. De gelekte inhoud werd zondag gepost na één van de grootste game-gerelateerde hacks ooit. Rockstar Games zegt dat het onduidelijk is hoe de ‘netwerkinbraak’ plaatsvond, maar bevestigt dat de beelden authentiek zijn. Het gaat om ontwikkeleingsvideo’s uit een vroeg stadium van het designproces. De beelden zijn op de site GTAForums gezet door een gebruiker genaamd ‘teapotuberhacker’.
 
Hoewel het oorspronkelijke bericht door moderators is verwijderd, is het op grote schaal verspreid op sociale media. Rockstar heeft naar verluidt dwangbevelen uitgevaardigd om de beelden van YouTube en Twitter te verwijderen. Op de beelden waren animatietests, layouts van levels en de nodige gameplay te zien, en ze leken een hardnekkig gerucht te bevestigen dat de game de eerste speelbare vrouwelijke hoofdpersoon van de serie zal bevatten. Ook de setting van de game werd onthuld, een fictieve versie van Miami die ook de setting was in GTA: Vice City uit 2002.
 
In een verklaring op maandag zei het bedrijf ‘extreem teleurgesteld’ te zijn ‘dat al deze details van onze volgende game op deze manier met jullie werden gedeeld. Ons werk aan de volgende Grand Theft Auto-game gaat door zoals gepland en we blijven ons net zo inzetten als altijd om jullie, onze spelers, een ervaring te bieden die je verwachtingen echt overtreft’.