Terug naar Games

PlayStation 5


Nieuw beeldmateriaal The Last of Us multiplayer

Gepubliceerd 05-01-2023
Laatst gewijzigd 05-01-2023
Bron Naughty Dog
The Last of Us viert dit jaar zijn tiende verjaardag. De populaire actie-RPG verscheen in juni 2013, en ontwikkelaar Naughty Dog wil die datum niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Er staan de komende tijd verschillende onthullingen op de agenda, maar vice-president Neil Druckmann heeft in een blogpost op de Naughty Dog-website alvast een tipje van de sluier opgelicht. Hij deelde ook nieuw beeldmateriaal van de Last of Us-multiplayergame die momenteel in ontwikkeling is, met de belofte dat hier later dit jaar meer aankondigingen over volgen.
 
'We hebben een paar leuke verrassingen voor jullie in petto', aldus Druckmann, 'en in de loop van het jaar maken we meer details openbaar over onze ambitieuze multiplayergame. (…) Dit project gaat een nieuwe, frisse ervaring worden voor onze studio, maar ook één die diep geworteld is in Naughty Dog's passie voor ongelooflijke verhalen, personages en gameplay.'
 
Een verschijningsdatum voor deze multiplayergame is er nog niet. Het is zelfs niet duidelijk of de game überhaupt in 2023 verschijnt. Maar om je als gamer alvast lekker te maken voor de release, heeft de studio ook een nieuwe afbeelding uit de game gepubliceerd. Daarop zie je twee zogenaamde 'survivors' door de ruines van een haven lopen, richting een vervallen cruiseschip. 
 
Er staan nog meer dingen te gebeuren in het Last of Us-universum. In maart verschijnt de PC-versie van The Last of Us Part 1, de geremasterde versie van de eerste game, die vorig jaar al voor de PlayStation 5 verscheen. Verder gaat op 16 januari de op de game gebaseerde serie van start op HBO Max. Er doen zelfs al geruchten de ronde dat The Last of Us Part II, het vervolg op de eerste game dat in 2020 verscheen, de basis gaat vormen voor het tweede seisoen van de tv-serie, maar daar doet Druckmann verder geen uitspraken over.