Terug naar Games

PC


Elden Ring uitgeroepen tot Game of the Year

Gepubliceerd 09-12-2022
Laatst gewijzigd 09-12-2022
Bron The Game Awards
Elden Ring is in de nacht van 8 op 9 december (Nederlandse tijd) uitgeroepen tot Game of the Year 2022. Dat gebeurde tijdens The Game Awards, die in het Microsoft Theater in Los Angeles werden uitgereikt. De uitreiking werd live gestreamd via de website van de organisatie. Naast de felbegeerde Game of the Year award won Elden Ring ook in de categorieën Best Role Playing, Best Game Direction en Best Art Direction. In totaal was de game in 7 categorieën genomineerd. The Game Awards zijn gebaseerd op een combinatie van publieksstemmen en een deskundige jury.
 
Elden Ring was samen met 5 andere titels genomineerd voor de prestigieuze prijs: God of War: Ragnarök, A Plague Tale: Requiem, Horizon: Forbidden West, Stray en Xenoblade Chronicles 3. God of War werd door velen gezien als de andere grote kanshebber voor de hoofdprijs, maar deze titel moest het uiteindelijk afleggen tegen de fantasygame van FromSoftware. God of War sleepte wel de awards voor onder meer Best Narrative, Best Action/Adventure, Best Audio Design en Best Performance in de wacht. Winnaars in andere categorieën waren onder meer Stray (Best Indie), Final Fantasy XIV (Best Ongoing Game), Gran Turismo 7 (Best Sports/Racing) en Bayonetta 3 (Best Action Game).
 
Helemaal aan het einde van de show, toen de prijs voor Game of the Year al was uitgereikt, was er een incident toen iemand uit het publiek het podium opliep, de microfoon greep en een antisemitische opmerking maakte. De uitzending werd daarop onderbroken. Presentator Geoff Keighley meldde kort daarna via Twitter dat deze persoon was gearresteerd.