Terug naar Games

PC


EA Sports PGA Tour verschijnt op 24 maart

Gepubliceerd 20-01-2023
Laatst gewijzigd 20-01-2023
Bron EA Sports
Goed nieuws voor de liefhebbers van virtueel golfen. Electronic Arts heeft aangekondigd dat de golfgame EA Sports PGA Tour op 24 maart uitkomt. Deze game, de eerste sinds EA Sports de officiële PGA-licentie weer van concurrent 2K heeft overgenomen, zat al geruime tijd in de pijplijn en zou oorspronkelijk in de lente van 2022 verschijnen. Sindsdien is de releasedatum twee keer opgeschoven, maar eind maart moet het dan toch eindelijk gaan gebeuren. De game wordt uitgebracht voor PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC, maar niet voor de Nintendo Switch en evenmin voor de vorige consolegeneratie.
 
Met behulp van de Frostbite engine wil EA Sports met deze game een zo realistisch mogelijke virtuele golfervaring bieden. De Pure Strike-functie biedt meer dan twintig opties per club om een slag te maken, waarbij je rekening moet houden met alle omstandigheden die invloed kunnen hebben op het gedrag van de bal, van de grassoort tot de weersomstandigheden. Je kunt spelen als één van de vele professionele golfers die aan de PGA-Tour deelnemen, maar je kunt ook je eigen avatar creëren en daarmee carrière maken. Alle vier de grote golfkampioenschappen komen aan bod: de PGA Tour, The Masters Tournament, The US Open en The Open Championship. De game bevat niet minder dan 30 officiële internationale golfbanen, waaronder Pebble Beach Golf Links, Augusta National, The Old Course van St. Andrews Links, Kiawah Island Golf Resort's Ocean Course, Torrey Pines en de Evian Resort Golf Club.
 
EA Sports gaf al eerder golfgames uit, van midden jaren '90 tot 2015. De meest recente EA Sports golfgame was Rory McIlroy PGA Tour uit 2015, een game die te lijden had onder te simpele gameplay en een te beperkt aanbod van speelbare banen. De laatste jaren was de PGA-licentie in handen van 2K games, die hun laatste golfgame afgelopen najaar op de markt brachten, in samenwerking met Tiger Woods. Het is niet bekend of 2K hier nog een vervolg op gaat uitbrengen.