Evenementen

Shen Yun


 • Omschrijving
 • Specificaties
 • Magisch, adembenemend en fenomenaal zijn maar enkele van de superlatieven die van toepassing zijn op de voorstellingen van Shen Yun. Het Chinese dansgezelschap strijkt neer in Keulen en zet daar een overdonderende show neer. En jij kunt daar dankzij Privileges bij aanwezig zijn! In een wervelende dansvoorstelling met kleurrijke kostuums, een ingenieus digitaal achtergronddecor en live muziek word je meegenomen door 5000 jaar Chinese geschiedenis. Privileges heeft een luxe arrangement samengesteld rond deze bijzondere voorstelling, inclusief vijfgangendiner met wijnarrangement en een overnachting in vijfsterrenhotel Excelsior Hotel Ernst.
   
  Wees voorbereid, want wie een voorstelling van Shen Yun heeft bijgewoond, verlaat de zaal als een ander mens. Toeschouwers voelen zich spiritueel verlicht en zijn soms zelfs emotioneel na afloop. Niet minder dan tachtig artiesten zetten een verhaal neer dat 5000 jaar Chinese geschiedenis bestrijkt. Legendes uit heden en verleden, verhalen over godheden en helden, en folklore uit verschillende dynastieën zijn vertaald in wervelende choreografieën. Die perfect synchroon uitgevoerde dansroutines voor het geanimeerd achtergronddecor, gecombineerd met kleurrijke kostuums en symfonische livemuziek van het orkest, blazen de bezoekers van hun sokken. 
   
  Hemelse dans
  ‘Shen’ betekent goddelijke of godheid, ‘Yun’ is gevoel of ritme. Hoe zou het zijn als prachtige wezens uit de hemel afdaalden en vlak voor je zouden dansen? Dat is het idee. Shen Yun werd in 2006 in New York opgericht en bestaat inmiddels uit zes verschillende dansgezelschappen die over de hele wereld reizen. Behalve dan in China zelf. Daar is Shen Yun verboden door de Chinese Communistische Partij, onder meer vanwege het feit dat het dansgezelschap Falun Gong beoefent. Deze spirituele beweging wordt door de Communistische Partij als een bedreiging gezien. 
   
  VIP-ontvangst in Excelsior Hotel Ernst
  Op zaterdag 15 februari reis je samen met je reisgenoot op eigen gelegenheid naar Keulen, waar je verblijft in Excelsior Hotel Ernst, een vijfsterrenhotel in het hart van de stad pal naast de Dom. Zodra je arriveert, ervaar je al de luxe van dit arrangement, want een hotelmedewerker parkeert je auto in de nabijgelegen parkeergarage. Kom je liever met de trein? Keulen Centraal station ligt op slechts drie minuten lopen van het hotel. Tip: vertrek vroeg, zodat je alle tijd hebt om de stad te verkennen.
   
  Gratis OV en met korting naar het museum
  Met de inbegrepen Köln Card is alle openbaar vervoer dit weekend gratis en krijg je korting op de meeste musea en attracties. Keulen telt maar liefst veertig musea – die vaak ook op zondag geopend zijn – zoals Museum Ludwig en het Walraff Museum. Vergeet vooral niet een bezoek te brengen aan de Dom. Dit is de grootste kathedraal van Duitsland. Nadat je je hebt opgefrist in je Deluxe King kamer is het tijd voor het diner. Privileges heeft een tafel gereserveerd in restaurant Hanse Stube, gelegen in het hotel zelf. Jullie gaan genieten van een vijfgangendiner inclusief wijnarrangement. De keuken is Frans georiënteerd en het personeel staat bekend om zijn vakkundige, vriendelijke bediening.
   
  Onvergetelijke voorstelling
  Na een heerlijke nachtrust in de schitterende hotelkamer staat er een uitgebreid ontbijtbuffet klaar. Tot het begin van de middag heb je de tijd om de stad verder te verkennen. Je hoeft niet ver van huis, want het hotel bevindt zich in Altstadt, de bekendste en populairste wijk van Keulen. Uiterlijk om 13.45 uur worden jullie verwacht in de Musical Dome, op loopafstand van het hotel. Om 14 uur begint de voorstelling van Shen Yun. Vanaf je uitstekende gereserveerde zitplaatsen mis je geen moment van dit kleurrijke spektakel. Ruim twee uur later komt de voorstelling tot een eind en zit het weekend er weer op. Vol van alle indrukken gaan jullie op je gemak terug naar huis, waar je kunt terugkijken op een fantastische ervaring.