Evenementen

Grand Prix België


  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Op zaterdag 29 en zondag 30 augustus wordt de Formule 1 Grand Prix van België verreden op het prachtige circuit van Spa-Francorchamps, in het hart van de Ardennen. Deze spectaculaire race is ieder jaar weer een absoluut hoogtepunt op de Formule 1-kalender en jij kunt er als VIP bij aanwezig zijn, dankzij Privileges. Je ziet de race vanaf uitstekende zitplaatsen en verblijft zaterdagnacht in het luxe vijfsterrenresort St. Gerlach in Zuid-Limburg. Als klap op de vuurpijl word je op zondag per helikopter naar het circuit gevlogen!
     
    Zondagochtend stap je in de gereedstaande taxi, die je in een kwartiertje naar Maastricht Aachen Airport brengt. Daar staat de gereserveerde helikopter al met draaiende wieken op jou en je reisgezel te wachten. Binnen een half uur vlieg je comfortabel naar Spa-Francorchamps, waar je vlak naast het circuit landt. Je vermijdt zo de files en je hoeft geen moment te wachten. Zo kun je volop van elke minuut van dit bijzondere raceweekend genieten. Bij Privileges zit je op pole position!
     
    Thuisrace van Max Verstappen
    Voor onze nationale topcoureur Max Verstappen is de Grand Prix van België eigenlijk zijn thuisrace, zeker nu de race in Zandvoort is uitgesteld vanwege het coronavirus. Max is op korte afstand van het circuit geboren en heeft er in de afgelopen jaren al een aantal malen hele mooie acties laten zien. Vooral zijn zeer gedurfde inhaalactie op Esteban Ocon tijdens de GP van 2016, die hem een derde plaats in de race bezorgde, staat de fans nog steeds helder op het netvlies. Die in het oranje gehulde fans zijn ook deze keer natuurlijk weer van de partij, en jij zit vooraan dankzij de fantastische VIP-kaarten die Privileges heeft geregeld.
     
    Een van de mooiste circuits ter wereld
    Het in de Ardennen gelegen circuit van Spa-Francorchamps wordt beschouwd als één van de mooiste GP-banen. De coureurs moeten op de toppen van hun kunnen presteren om de vele hoogteverschillen de baas te blijven. Sommige bochten, zoals Raidillon Eau Rouge of de lange linkse doordraaier Blanchimont, vervullen zelfs de meest ervaren coureurs met ontzag. Met een lengte van iets meer dan zeven kilometer is het bovendien het langste circuit op de Formule 1-kalender. Van dit spannende spektakel kun je in alle luxe getuige zijn! Privileges heeft schitterende zitplaatsen voor jou en je reispartner gereserveerd. Daarnaast heb je op zondag toegang tot de VIP-tent op het circuit. Je overnacht in het met vijf sterren bekroonde Château St. Gerlach in Valkenburg. Bovendien word je zondag als een echte VIP door een helikopter naar het circuit gebracht! Stel je voor… terwijl de groene heuvels onder je door glijden zie je het circuit al van ver liggen. Geen verkeersopstoppingen of ander oponthoud, maar een razendsnelle verbinding naar het circuit. Vergeet niet je fotocamera mee te brengen, want zulke schitterende beelden maak je niet elke dag. Deze fantastische ervaring vergeet je nooit meer!
     
    Kwalificatietraining
    Je rijdt zaterdagochtend met de auto direct naar het circuit. Tip: ga vroeg, dan vermijd je de grootste drukte. De auto kun je parkeren op de parkeerplaats. Op zaterdag is het kwalificatiedag. Er is de hele dag van alles te beleven op het circuit, waaronder een pitstoptraining, de laatste vrije training, de kwalificatietraining en de eerste race van de Porsche Mobil 1 Supercup. Je neemt plaats op twee topplaatsen: Gold 8 (La Source-Start). Je ziet de auto’s vanuit deze plek eerst recht op je afkomen en daarna de eerste hairpin in schieten, accelererend richting Raidillon Eau Rouge. Vanaf deze plek heb je bovendien uitstekend zicht op de grote schermen, waarop de gebeurtenissen elders op de baan van dichtbij zijn te volgen. Rond het middaguur wordt er bij de tribune een heerlijke en bijzondere lunch uitgedeeld, waar je van kunt genieten terwijl de bolides vlak voor je neus voorbij komen. Aan het einde van een spannende middag met de zinderende kwalificatietraining – pakt Max de pole position? – rij je op je gemak naar Valkenburg. Daar kun je inchecken in vijfsterrenhotel Château St. Gerlach, waar een Luxury Room voor je is gereserveerd. Tijd voor een rustige en ontspannen avond!
     
    Grand Prix van België
    Na een uitgebreid ontbijtbuffet volgt op zondag het grote spektakelstuk. Een taxi brengt je naar Maastricht Aachen Airport, waar een helikopter klaarstaat om je comfortabel en snel naar Spa-Francorchamps te brengen! Als een echte VIP vlieg je gewoon over de files heen en landt je naast het circuit. Zie je La Source al liggen? Dit was de plek waar vorig jaar Max Verstappen uit de race werd getikt na een aanrijding met Kimi Raikkonen. Laten we er van uitgaan dat zoiets deze keer niet gaat gebeuren. Op het programma staat de tweede race in de GP3 series, gevolgd door de tweede race van de Porsche Mobil 1 Supercup, de rijdersparade en als grote finale de Formule 1 Grand Prix van België. Maar liefst 44 ronden lang vliegen de allerbeste coureurs in de snelste bolides ter wereld over het asfalt. Vanaf je perfecte zitplaats mis je geen seconde van dit indrukwekkende schouwspel. Daarnaast geniet je ook deze dag van een lunch in de VIP-tent en is er de mogelijkheid wat te drinken na afloop van de race. Na de huldiging staat de transfer klaar om je van het circuit naar de heliport te brengen, vanwaar de helikopter je geheel in stijl veilig terugvliegt naar Maastricht Aachen Airport. Een taxi brengt je naar Château St. Gerlach. In je eigen auto rij je vervolgens terug naar huis. Je kijkt gegarandeerd terug op een onvergetelijk weekend, maar hou je op de terugweg wel de snelheidslimiet in de gaten?