Leisure

Adlon Kempinski Berlijn


  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Boeken
  • Beleef Berlijn in luxe! Met dit sterrenarrangement overnacht je met z'n tweeën in het legendarische vijfsterrenhotel Adlon Kempinski, start je de ochtend met een geweldig ontbijt, word je getrakteerd op een Royal Afternoon Tea met champagne, en dineer je in restaurant Lorenz Adlon Esszimmer, dat bekroond is met twee Michelinsterren. Een unieke stedentrip vol gastronomie, cultuur, historie en bovenal weelde!
     
    Tijdens dit fabuleuze weekend maak je op een bijzondere manier kennis met de Duitse hoofdstad. Je reist op eigen gelegenheid naar Berlijn – als je met de auto gaat, is een parkeerplaats bij het hotel inbegrepen – en betreedt het chique Adlon Kempinski. Van Barack Obama tot Brad Pitt, van Queen Elizabeth tot filmlegende Marlene Dietrich, sinds de opening in 1907 mag dit wereldberoemde vijfsterrenhotel bekende sterren, politici en royals tot de clientèle rekenen.
     
    Gastronomisch genieten
    Tijdens je verblijf word je heerlijk in de watten gelegd! Je overnacht in een gracieuze, comfortabele kamer met marmeren badkamer en schuift beide ochtenden aan bij het ontbijtbuffet. Ontbijten in het Adlon is een feest. Van champagne tot pannenkoeken, van kaviaar tot versgeperste sappen. Op gastronomisch gebied wordt het tijdens deze driedaagse trip ook in de middag en de avond een festijn. Je dineert in het tweesterrenrestaurant Lorenz Adlon Esszimmer, dat gevestigd is in het Adlon, en je wordt verwelkomd in de Lobby Lounge & Bar voor een Royal Afternoon Tea inclusief champagne.
     
    Lorenz Adlon Esszimmer
    De charme van tweesterrenrestaurant Lorenz Adlon Esszimmer, tezamen met het onbelemmerde uitzicht op de beroemde Brandenburger Tor, zorgen voor een buitengewone dinerervaring. In het voorjaar van 2022 nam het Zwitserse supertalent Reto Brändli de leiding in de keuken over van Hendrik Otto, die sinds 2010 fijnproevers van over de hele wereld in verrukking had gebracht. Brändli drukt zich bij elk gerecht creatief uit en geeft er zijn eigen signatuur aan. Je kunt je als gast verheugen op culinair vuurwerk, zes gangen lang. De sommelier zorgt voor de juiste wijn bij elk gerecht.
     
    De ideale uitvalsbasis
    Gelegen aan Unter den Linden, één van de bekendste lanen van Berlijn, is het hotel de ideale uitvalsbasis. Je ontvangt een Berlin WelcomeCard, waarmee je gratis toegang hebt tot belangrijke bezienswaardigheden en musea in Berlijn, zoals het Museum Haus am Checkpoint Charlie of de Fernsehturm, een televisietoren met fantastisch uitzicht over de stad. Ook reis je met deze citypas gratis met het openbaar vervoer en kun je een dag lang gratis met de Hop On Hop Off-bus mee. Enkele highlights die je zeker een keer gezien moet hebben: het symbolische Checkpoint Charlie en de East Side Gallery, één van de weinige overblijfselen van de Muur; twee tastbare herinneringen aan de vroegere tweedeling van de stad. De indrukwekkende Reichstag is ook zeker een bezoek waard. 
     
    Winkelwalhalla 
    Ook winkelliefhebbers halen hun hart op in Berlijn. Het bekendste winkelgebied bevindt zich rond de Kurfürstendamm in Charlottenburg, waar een bezoek aan Kaufhaus des Westens (KaDeWe) niet mag ontbreken. In de wijk Mitte bevindt zich de elegante Friedrichstrasse met het schitterende winkelcentrum Galeries Lafayette. De wijken Kreuzberg en Prenzlauerberg staan juist bekend om hun unieke kleinere boetiekjes. Ook het Mauerpark is op zondag een absolute must. Op deze 'rustdag' wordt het park omgetoverd in één van de populairste vlooienmarkten van Berlijn. 
     
    Baad in luxe
    Ook in het hotel is het goed toeven. Het overnachten in de ruime, prachtig ingerichte kamer voelt als een voorrecht, en dat gevoel van grandeur is ook verder overal aanwezig. De Lobby Lounge & Bar vormt het hart van het Adlon Kempinski. Geniet hier na een dagje sightseeing van een glas champagne en bewonder alle chic geklede gasten. Misschien zie je er nog een bekend gezicht tussen. Het hotel is immers favoriet bij de Rich and Famous.