Leisure

Gastronomie in Giethoorn


  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Boeken
  • Geniet van een gastronomisch weekend in het Venetië van het Noorden! Maak kennis met de inventieve en toch klassieke stijl van chefkok Martin Kruithof. Zijn tweesterren restaurant De Lindenhof is gehuisvest in een romantische boerderij midden in het idyllische Giethoorn. Ga op ontdekkingstocht in de prachtige omgeving, verwen je smaakpapillen met een viergangen à la carte diner inclusief wijnarrangement en blijf na afloop lekker slapen in een luxe suite van het bekroonde restaurant.

    De andere toonaangevende restaurantgids, Gault Millau, waardeerde De Lindenhof dit jaar wederom met 18 van de maximale 20 punten, een uitstekende score. Martin Kruithof werkt graag met streekspecialiteiten als zuiglam, ossenstaart, kalfsrug, gerookte paling en snoekbaars. De gerechten worden aangekleed met groenten en kruiden uit de eigen tuin. Combinaties worden simpel gehouden om elk ingrediënt perfect tot zijn recht te laten komen.
     
    Het Venetië van het Noorden 
    Reis aan het begin van de middag alvast af naar het magnifieke Giethoorn. In het dorp zijn diverse winkeltjes, musea en galerieën. Ook leent de waanzinnig mooie omgeving zich uitstekend voor een wandel- of fietstocht. Een dagje Giethoorn is eigenlijk niet compleet zonder een vaartocht met een traditionele punter door het dorp en het Nationaal Park Weerribben-Wieden, het schitterende natuurmonument dat de omgeving rijk is. Niet voor niets wordt Giethoorn ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Hou wel de tijd in de gaten. In de avonduren word je door Martin in de watten gelegd tijdens een heerlijk diner.

    Sterrendiner
    Martin Kruithof en zijn vrouw Marjan de Jonge gaan je samen met hun professionele team gedurende je verblijf in De Lindenhof volledig verwennen. Ze geven je het gevoel nergens anders ooit zo welkom te zijn geweest. Je ondergaat heerlijke smaaksensaties en geniet nog lang na van de onvergetelijke ambiance in het sfeervolle restaurant. De getalenteerde chefkok Kruithof opende in 1993 De Lindenhof en het etablissement is inmiddels uitgegroeid tot een ongekend populair oord voor gastronomieliefhebbers, waar je tijdig dient te reserveren om zeker te zijn van een plekje.

    À la carte
    Het diner bestaat uit vier à la carte gangen. Je kunt dus geheel zelf kiezen uit het rijke aanbod van creatieve gerechten op de kaart. Als je aan het dessert toe bent is er al een aantal verrukkelijke uren verstreken. Ook dit nagerecht is weer van ongekend hoog niveau. Wellicht kies je een heerlijk dessert van onder meer vruchten, chocola en zelfgemaakt ijs. Je diner wordt gecompleteerd met een passend wijnarrangement zodat ieder gerecht wordt begeleid door een ander glas uitstekende wijn.

    Luxueuze suite
    De Lindenhof beschikt over fraaie suites die je bezoek nog aangenamer maken. Je hoeft namelijk nog niet naar huis, want je neemt na het diner intrek in de huiselijk ingerichte suite waar je jezelf direct op je gemak voelt. Dit komt niet alleen door de gezellige sfeer, maar ook door de hoogwaardige apparatuur, een designbadkamer, een eigen koffiemachine en airco. Je kunt hier volledig ontspannen en heerlijk nagenieten van het bijzondere diner. De volgende ochtend zet de chef je een heerlijk tiengangen ontbijt voor. Als dat niet lekker wakker worden is! Na afloop verlaat je weer helemaal opgeladen het Overijsselse platteland, een memorabele culturele en culinaire ervaring rijker.