Leisure

Restaurant Vendôme


  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Boeken
  • Verscholen tussen de groene heuvels vlakbij Keulen ligt het schilderachtige dorp Bergisch-Gladbach. In dit Duitse plaatsje is in een 300 jaar oud kasteel het luxueuze Grandhotel Schloss Bensberg gevestigd. Pal naast het eeuwenoude kasteel huist tweesterrenrestaurant Vendôme. Je gaat hier genieten van een achtgangendiner, inclusief wijnarrangement. Ook schuif je een avond aan in restaurant Trattoria Enoteca voor een driegangendiner. Het culinaire weekend is inclusief twee overnachtingen in het schitterende kasteel.

    Chef-kok Joachim Wissler staat sinds de opening van Vendôme in 1997 aan het roer. Zijn enorme passie voor koken is in de culinaire wereld niet onopgemerkt gebleven. In 2001 kreeg hij al de eerste Michelinster uitgereikt, het jaar daarna was de tweede ster een feit. Dat aantal sterren heeft het gerenommeerde restaurant ook op dit moment. In de toonaangevende restaurantgids van Gault&Millau scoort Vendôme eveneens hoog: 19,5 van de maximaal 20 punten. Verder staat het restaurant al jaren in de lijst van de honderd beste restaurants ter wereld. Dineren in Vendôme is het absolute hoogtepunt van dit arrangement. Een droom voor elke gastronomie liefhebber.

    Smaaksensaties
    De gerechten die bij Vendôme geserveerd worden, bestaan uit duizelingwekkend veel verschillende elementen. Een diner bij Vendôme wordt door culinair journalist Onno Kleyn omschreven als ‘een rit in de gastronomische achtbaan waarbij alle onderdelen op het bord perfect zijn.’ Bij elk gerecht wordt door de sommelier een secuur geselecteerde bijpassende wijn geserveerd.

    Twee luxe overnachtingen

    De andere avond ga je dineren in Trattoria Enoteca waar je geniet van hoogstaande mediterrane gerechten. Om je verblijf zo onvergetelijk mogelijk te maken hebben wij een Grand Superior Room voor je gereserveerd in het kasteel. Zodra je met de auto het prachtige dorp Bergisch-Gladbach binnenrijdt, krijg je meteen een vakantiegevoel. Via een kronkelende weg met scherpe bochten rij je naar de heuveltop, waar je het indrukwekkende Grandhotel Schloss Bensberg al ziet liggen. De auto wordt voor je geparkeerd zodat je meteen kunt inchecken. Vanuit je kamer heb je een prachtig uitzicht over de binnenplaats van het kasteel, de hoteltuin of het platteland van het Bergisches land. De minibar op de kamer zit bij het arrangement inbegrepen.

    Onvergetelijk verblijf
    Tijdens dit weekend Duitsland heb je genoeg tijd om de omgeving te verkennen. In ongeveer 25 minuten ben je in het centrum van Keulen. In deze bruisende stad is veel te doen en te zien. Uiteraard is er de iconische dom die met zijn gotische spitsen ver buiten Keulen te zien is. Daar omheen bevindt zich de Altstadt met zijn leuke winkelstraatjes en gezellige pleinen. Hoewel de binnenstad aan het eind van de Tweede Wereldoorlog voor 90% verwoest was, zijn veel van de middeleeuwse huizen gerestaureerd, waardoor er genoeg te zien is.

    Relaxen
    Ook in het hotel kun je jezelf goed vermaken. Wat dacht je van relaxen in een van de sauna's of zwemmen onder een romantische ‘sterrenhemel’? Na het diner is de Fireplace Bar een gezellige plek om de geslaagde dag af te sluiten. Rondom het hotel is het bovendien schitterend wandelen in de nabijgelegen bossen waar je heerlijk tot rust kunt komen na alle culinaire hoogtepunten. Nadat je op de laatste dag ’s ochtends hebt genoten van het uitgebreide ontbijtbuffet kun je met een grote glimlach op je gezicht weer richting Nederland rijden.