Leisure

Health & beauty-arrangement


  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Boeken
  • Ga met zijn tweeën heerlijk ontspannen in de prachtige Belgische Ardennen. Je verblijft twee nachten in het schitterende hotel Manoir de Lébioles. Tijdens het driedaagse verblijf krijg je een heerlijke massage en heb je toegang tot de uitgebreide spa. In het restaurant van het hotel wordt er twee avonden een heerlijk diner voor jullie bereid. Na deze drie dagen zijn jullie weer volledig ontspannen. 

    Manoir de Lébioles is gevestigd in een luxe, statig landhuis uit 1905, net ten zuiden van het bekende stadje Spa. Het landgoed is omgeven door de uitgestrekte bossen van de Belgische Ardennen, uitstekend geschikt voor heerlijke wandelingen en avontuurlijke fietstochten. Het recent gerestaureerde verblijf beschikt over modern ingerichte vertrekken met gratis wifi op de kamer. Je overnacht in een luxe Chambre Relais van het hotel die van alle gemakken is voorzien. Naast de diverse ontspanningsruimtes in het wellness centre vind je in Manoir de Lébioles een sauna en stoombad waar je vrij gebruik van kunt maken. Ook is er een ijsbron en zijn er voetbaden, bubbelbaden en stortbaden. Daarnaast staat culinair genot hoog in het vaandel in dit rustieke hotel. Kortom: alle ingrediënten voor een heerlijk wellnessweekend! 

    Uitgebreid dineren
    Op de dag van aankomst wordt om te beginnen een viergangendiner geserveerd in het restaurant van het hotel, eveneens Manoir de Lébioles genaamd. Daar zwaait chef-kok Loïc Jambon de scepter. De authentieke keuken van de chef is door restaurantgids GaultMillau bekroond met 13 van de 20 punten. Het accent van Jambon en zijn team ligt op internationale en streekgebonden gerechten. Zelf omschrijft hij als volgt wat hij wil bereiken: 'Ik maak elegante gerechten die de liefhebbers van goede en lekkere dingen aanspreken. Mijn wens is om de gasten emoties te laten ervaren die blijvende herinneringen zullen nalaten.' Zowel vis- als vleesgerechten worden er dagelijks vers bereid. Bij lekker weer kun je op het terras van het restaurant dineren, waar je geniet van het uitzicht op de sprookjesachtige tuin en de Ardennen.

    Lichaamsverzorging
    Op zaterdag ga je genieten van een heerlijke wellnessbehandeling. In overleg kun je aangeven of je kiest voor een heerlijke lichaamsmassage van 50 minuten of een uitgebreide gezichtsbehandeling. Je hebt na de behandeling toegang tot de uitgebreide spa van het hotel. Ontspan in de gearomatiseerde ontspanningsdouches of het vitalzwembad met hydromassage. Er zijn in de spa ook verschillende stiltezones, er is een lounge met open haard en een thee-paradijs met duizend-en-een smaken. Ook is er een cardio- fitnesszone voor de sportievelingen. Na al deze verwennerij ben je die avond weer van harte welkom in het restaurant waar chef-kok Loïc Jambon en zijn team een fantastisch zesgangendiner voor je bereidt. 

    Prachtige omgeving
    Het hotel ligt in de natuurrijke omgeving van de Belgische Ardennen. Een bezoek aan Spa is daarbij zeer de moeite waard. Dit charmante Waalse stadje, dat zijn naam vermoedelijk te danken heeft aan een verbastering van het Russische woord spasiba (bedankt), staat bekend om zijn eeuwenoude waterbronnen. Sinds de 14e eeuw wordt al melding gemaakt van de zuiverende werking van deze bronnen, waarvan wordt gezegd dat het een geneeskrachtig effect op het lichaam heeft. Zeven van deze bronnen zijn nog steeds toegankelijk voor het publiek waarbij je het water direct van de bron kunt proeven. Je kunt ook het bekende Formule-1 circuit Spa-Francorchamps bezoeken, of maak een ondergrondse boottocht bij de grotten van Remouchamps, bezoek de indrukwekkende watervallen van Coo of bekijk de kasteelruïne van Franchimont van dichtbij. Ook een aanrader is het Parc de Sept-Heures, een enorme zondagse rommelmarkt waar gemiddeld 2.000 bezoekers op af komen. Het hart van de Ardennen bruist van de leuke uitstapjes en bezienswaardigheden.