Leisure

Wellness en gastronomie


  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Boeken
  • Ten zuiden van Maastricht, net over de Vlaamse grens, ligt het dorpje Lanaken, waar landgoed La Butte aux Bois een haven is geworden voor levensgenieters. In de prachtige bosrijke omgeving van Belgisch-Limburg kun je helemaal tot rust komen terwijl je geniet van wellnessbehandelingen en culinaire hoogstandjes. Op het terrein ligt wellnesscentrum La Forêt, waar je in alle comfort kunt genieten van heerlijke massages, een prachtig zwembad en luxe sauna’s. Alles staat in het teken van het ultieme ontspannen. Vervolgens word je in de avonduren onthaald op een heerlijk tweesterrendiner met bijpassende wijnen. Ontdek het zelf met dit luxe driedaagse arrangement van Privileges.
     
    Onthaasten? Net buiten Lanaken, dat op twee uur rijden van Utrecht en een kwartier rijden van Maastricht ligt, vind je landgoed La Butte aux Bois, onderdeel van Relais & Châteaux. Bij deze gerenommeerde organisatie zijn meer dan 540 tophotels en uitmuntende restaurants in meer dan 60 landen aangesloten. Onder de vlag van Relais & Châteaux delen onafhankelijke hoteliers en sterrenchefs hun passie voor authenticiteit, gastronomie en gastvrijheid met hun gasten. La Butte aux Bois is het perfecte voorbeeld van deze filosofie. Het vijfsterrenhotel werd de afgelopen jaren meerdere malen gelauwerd door professionals voor de vele faciliteiten en uitzonderlijke service.
     
    Natuurschoon
    Vrijdag kun je in de middag inchecken bij La Butte aux Bois, een eeuwenoud landgoed waar het heerlijk wandelen is langs prachtig aangelegde tuinen. Wil je meer van het natuurschoon in Vlaams Limburg genieten, dan is het nabijgelegen Nationaal Park De Hoge Kempen een absolute aanrader voor een wandel- of fietstocht. Stadsmensen komen ook aan hun trekken: op korte afstand van het landgoed liggen de steden Maastricht, Luik en Aken, waar je een wandeling kunt combineren met een gezellig middagje winkelen. Maar je kunt ook een bezoekje brengen aan de pittoreske dorpjes Lanaken en Oud Rekem, waar je een keur aan monumentale panden, indrukwekkende kastelen en weelderige landgoederen kunt bewonderen. Na alle omzwervingen in de omgeving wordt de eerste dag afgesloten met een verrukkelijk 5-gangendiner in Nduja by Ralf (Italiaanse keuken). Je overnacht in een luxe Manoir kamer, ingericht in een elegante Franse stijl.
     
    Ultieme wellnessbeleving
    De volgende ochtend kun je beginnen met een uitgebreid ontbijtbuffet, waarna de gehele dag in het teken staat van wellness. Wellnesscentrum La Forêt is omgeven door een tuin in terrasvorm die naadloos overloopt in Nationaal Park Hoge Kempen, waardoor de grens tussen binnen en buiten vervaagt en een behandeling uitgroeit tot een onvergetelijke natuur- en wellnessbeleving. Je krijgt ontspannende massages en wordt in de watten gelegd. Na een aangename lunch kun je vrij gebruikmaken van het zwembad, de jacuzzi en de sauna’s.
     
    Optimaal onthaasten
    In de avond laat je je overrompelen door een geweldig vijfgangendiner met begeleidende wijnen in tweesterrenrestaurant Ralf Berendsen. Je geniet van sublieme culinaire hoogstandjes in een prachtige omgeving. Het terras en de tuin zijn uitgeroepen tot de mooiste restauranttuin van Vlaanderen. Na een tweede overnachting in je prachtige kamer start ook de zondag in stijl, met wederom een uitgebreid ontbijtbuffet. Maak nog een laatste wandeling door de adembenemende omgeving of geniet nog even van die magnifieke spa faciliteiten. Aan het eind van dit wellnessweekend kom je geheel ontspannen weer thuis.