Leisure

Rijkdom in Rome


  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Boeken
  • Beleef Rome op een unieke manier met dit Privileges arrangement. Je vliegt met zijn tweeën naar deze historische stad, overnacht in een centraal gelegen vijfsterrenhotel en gaat heerlijk dineren in een sterrenrestaurant. Rome is één groot openluchtmuseum, een must voor cultuurliefhebbers! Het belooft een onvergetelijk weekend te worden vol kunst, cultuur, mode en Italiaanse cuisine.

    Rome ademt historie en alleen al een wandeling door het centrum is een tocht terug in de tijd. Tijdens dit luxueuze weekend maak je op een aangename manier kennis met deze bijzondere stad. Je vliegt met je reisgenoot van Amsterdam naar Rome en wordt met een taxi vanaf het vliegveld naar het chique Aldrovandi Villa Borghese gebracht. Dit vijfsterrenhotel is een oase van rust aan de rand van het hectische centrum van de stad. Gastvrijheid en exclusiviteit zijn gegarandeerd. Tijdens je verblijf word je keizerlijk behandeld!

    Schitterend vijfsterrenhotel
    Aangekomen in de schitterende lobby van hotel Aldrovandi Villa Borghese word je naar je ruime en elegante Deluxe kamer gebracht. Het hotel is verder voorzien van een grote tuin en een heerlijk buitenzwembad. Ook krijg je onbeperkt toegang tot de onlangs vernieuwde state of the art spa- en fitnessruimtes waar je perfect kunt ontspannen tussen de stadswandelingen door. 

    Vijfgangendiner in sterrenrestaurant
    Tijdens deze driedaagse trip ga je bovendien genieten van al het goede dat Italië te bieden heeft op gastronomisch gebied. In sterrenrestaurant Assaje, gevestigd in het hotel, bereidt sterrenchef Lorenzo Di Gravio op de dag van aankomst een heerlijk vijfgangendiner. Daarnaast kun je iedere ochtend genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. Bellissimo!

    Talloze bezienswaardigheden 
    Gelegen in de schitterende Borghese Gardens is het hotel de ideale uitvalsbasis tijdens dit culturele weekendje weg. Door de rijke geschiedenis van de stad, zijn er talloze bezienswaardigheden. Het Colosseum, de Trevifontein en het Vaticaan zijn bijvoorbeeld een absolute must. De stad is weliswaar immens, maar veel bezienswaardigheden zijn te voet te bereiken.

    Het groene hart van Rome 
    Zo ligt het hotel naast het Bioparco, de dierentuin van Rome, en op 10 minuten lopen van de beroemde kunstgalerie Galleria Borghese met werken van Bernini, Rafaël, Caravaggio en vele andere meesters. Zowel de exclusieve winkelstraat Via Condotti als de romantische Spaanse Trappen liggen op een schilderachtige wandeling van 20 minuten door het park van Villa Borghese. Het grootste en beroemdste park van de stad, ook wel het groene hart van Rome genoemd, is dit weekend je achtertuin! 

    Kunst, cultuur, mode en Italiaanse cuisine
    Naast het bekijken van al die prachtige bouwwerken, valt er in Rome natuurlijk nog veel meer te doen. Bezoek één van de vele musea, ga shoppen in de unieke boetiekjes en vergeet ook niet te genieten van die o zo smakelijke Italiaanse keuken. Coda alla vaccinara, een stoofpotje met ossenstaart, is zo’n typische Romeinse specialiteit. Ook al zo smakelijk: saltimbocca alla romana. Kalfsvlees met rauwe ham en salie, klaargemaakt in boter en witte wijn. Nog zo’n klassieker: pasta alla carbonara. Anders dan in Nederland vaak gedacht wordt, gaat er géén room in de carbonara. De enige ingrediënten zijn spek (pancetta of guanciale), eieren en pecorino, meestal geserveerd met spaghetti. Ben je al aan het watertanden? Dit luxueuze weekend vol kunst, cultuur, mode en Italiaanse cuisine ga je nooit meer vergeten!