Leisure

Bruisend Hamburg


  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Boeken
  • Privileges nodigt je uit voor een onvergetelijke reis naar Hamburg! Je gaat drie dagen lang in stijl kennismaken met deze levendige havenstad in het noorden van Duitsland. Je verblijft in het luxe, centraal gelegen vijfsterrenhotel Vier Jahreszeiten, gaat genieten van een subliem zesgangendiner in een gerenommeerd sterrenrestaurant en krijgt uitgebreid de gelegenheid om de stad als geen ander te leren kennen.
     
    Op de eerste dag van het bezoek reis je in de ochtend naar Hamburg. Je verblijft in het Fairmont Hotel Vier Jahreszeiten, een zeer gerieflijk vijfsterrenhotel aan de oever van het Alstermeer. Je kunt je auto hier kosteloos parkeren. Inchecken kan vanaf 15 uur, maar als je eerder arriveert, kun je de bagage bij de balie achterlaten. Zo heb je de handen vrij voor je eerste kennismaking met Hamburg. Aan het einde van de middag word je weer terug verwacht in het hotel, want daar staat je een zeer bijzondere avond te wachten!
     
    Culinair genieten
    Je gaat dineren in het stijlvolle sterrenrestaurant Haerlin, dat in het hotel is gevestigd. Sinds 2002 zwaait chefkok Christoph Rüffer hier de scepter. Zijn gastronomische menu’s worden gekenmerkt door frisse, vaak seizoensgebonden producten, vakkundig gecombineerde aroma's en verrassende texturen. Rüffer en zijn team staan zeer goed bekend in de culinaire wereld en beschikken onder meer over twee Michelinsterren en negentien punten van de gerenommeerde restaurantgids Gault&Millau. In 2020 werd Rüffer bovendien uitgeroepen tot chef-kok van het jaar door de Duitse Große Restaurant & Hotel Guide. Je gaat in restaurant Haerlin genieten van een verfijnd zesgangenmenu.
     
    Luxe kamer
    Na afloop van het diner kun je ervoor kiezen om nog even gezellig de stad in te gaan of je terug te trekken op je comfortabele kamer. De kamer is ruim en elegant ingericht en voorzien van alle moderne gemakken, zoals een Kingsize bed, een 42-inch flatscreen-tv, gratis high-speed internet en airconditioning. In de luxe badkamer tref je onder andere een zeer gerieflijke douche aan.
     
    Havenstad aan de Elbe
    Na een heerlijke nachtrust kun je de dag beginnen met een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel, voordat je erop uittrekt om de bruisende wereldstad aan de rivier de Elbe te ontdekken. Om je daarbij van dienst te zijn, krijg je bij het arrangement een Hamburg City Pass. Met deze pas heb je gratis toegang tot vele musea en attracties, kun je een boeiende rondvaart maken door het havengebied en vrij gebruik maken van de Hop On Hop Off-busdienst, een uitstekende manier om de stad te verkennen. De rode dubbeldekker bussen vervoeren je langs vele attracties; je komt onder andere langs het fraaie stadhuis, de beroemde Reeperbahn en het indrukwekkende havengebied. Bij iedere halte kun je desgewenst uitstappen om een nader kijkje te nemen en je rit later te vervolgen. 
     
    Monumentaal
    Met je Hamburg Pass heb je ook vrij toegang tot attracties als ‘De Michel’, zoals de plaatselijke bevolking de monumentale St. Michaeliskerk noemt. Vanaf de toren heb je een verbluffend uitzicht over de wijde omtrek. Ook het Internationaal Maritiem Museum is beslist een bezoek waard. Een zeer opvallend gebouw in de Hamburgse skyline is de Elbphilharmonie, ook toegankelijk voor wie niet naar een concert gaat. Van buiten ziet de torenhoge glazen constructie er schitterend uit, van binnen heb je een adembenemend panoramisch uitzicht over de stad en het havengebied. Zo weet Hamburg op talloze manieren te boeien. Na je verblijf keer je weer terug naar Nederland met een schat aan bijzondere ervaringen.