Leisure

Grandioos Amsterdam


  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Boeken
  • Geniet samen met je partner van een luxe verwenweekend in onze bruisende hoofdstad! Je verblijft in een luxe Superior kamer in vijfsterrenhotel The Grand. Verwen je smaakpapillen in het met een Michelinster bekroonde visrestaurant Bridges, waar chef-kok Andrès Delpeut de scepter zwaait. Overdag kun je genieten van de vele culturele bezienswaardigheden, of heerlijk ontspannen in de uitgebreide wellnessfaciliteiten van het hotel.
     
    Hotel The Grand, dat op vijf minuten lopen van de Dam ligt, is een imposant gebouw aan de Oudezijds Voorburgwal. Het Rijksmonument kent een lange geschiedenis. Het heeft onder andere gefungeerd als klooster en stadhuis: prinses Beatrix heeft hier 52 jaar geleden haar jawoord gegeven aan haar grote liefde Claus von Amsberg, en ook nu nog is het een geliefde trouwlocatie. Je kunt de auto parkeren bij het hotel. De kamer is vrijdagmiddag vanaf 14 uur beschikbaar, maar eerder arriveren is natuurlijk geen enkel probleem. Je kunt je koffer veilig achterlaten bij de receptie. Zo kun je optimaal gebruik maken van je tijd in de mooiste stad van de wereld.
     
    Terug naar de Gouden Eeuw
    The Grand is een van de meest centraal gelegen hotels van de stad. Alle bezienswaardigheden, van de Dam tot het Rijksmuseum, het Anne Frank Huis en de Hermitage, zijn op loopafstand. Gewoon lekker rondslenteren kan natuurlijk ook! De Zeedijk, de grachten, het IJ… kijk waar je voeten je heen voeren en laat je verrassen. De Prinsen,- Heren- en Keizersgracht voeren je terug naar de Gouden Eeuw. Of keer nóg verder terug in de tijd en bezoek Café t Aepjen. Dit gebouw aan de Zeedijk is rond 1550 gebouwd en daarmee het oudste houten huis én een van de oudste cafés van de stad!
     
    Gratis toegang met I Amsterdam City Card 
    Geen zin om te wandelen? Geen probleem! Met de I Amsterdam City Card, die is inbegrepen bij het arrangement, maak je gedurende je verblijf gratis gebruik van het openbaar vervoer. Met deze pas heb je ook gratis toegang tot vele musea, zoals het Rijks-, het Van Gogh- en het Scheepvaartmuseum, de Hermitage, Artis en Eye. ’s Avonds kun je lekker dineren in een van de vele gezellige restaurantjes die Amsterdam rijk is. Moe en voldaan na deze eerste dag? Trek je dan terug in je weelderige Superior kamer en geniet van een welverdiende nachtrust.
     
    Marten en Oopjen in het Rijksmuseum
    De volgende ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar, waarna je de hele dag hebt om naar eigen inzicht te vullen. Waar heb je zin in? De restauratie van Rembrandt’s meesterwerk De Nachtwacht van dichtbij bewonderen? Eindelijk Van Gogh’s Zonnebloemen met eigen ogen zien? Winkelen in de Kalverstraat, de Bijenkorf of de Negen Straatjes? Maak optimaal gebruik van de I Amsterdam City Card en boek een rondvaart door de Amsterdamse grachten. Liever genieten van wat groens? Bezoek dan de Hortus Botanicus, een van de oudste botanische tuinen van Europa. Ernaast ligt dierentuin Artis, de oudste dierentuin van Nederland. 
     
    Dineren in Michelinsterrestaurant Bridges 
    Na de hele dag genoten te hebben van de stad, kun je jezelf even opfrissen in het hotel voor het diner. Er is een tafel voor je gereserveerd waar je heerlijk kunt genieten van een 5-gangen Menu du Chef inclusief wijnarrangement in het met een Michelinster bekroonde restaurant Bridges. Na afloop van het diner kun je nog een drankje doen in de stad of in de hotelbar.
     
    Uitgebreide spa- en wellnessfaciliteiten 
    De laatste dag van het luxe verwenweekend begint uiteraard met een uitgebreid ontbijt. Uitchecken dient voor 12 uur te gebeuren - maar dat betekent niet dat je verblijf erop zit! Je kunt de koffers bij de receptie achterlaten en ook de auto mag nog de hele dag bij het hotel geparkeerd blijven staan. Zin om lekker te relaxen? Maak dan gebruik van de uitgebreide spa- en wellnessfaciliteiten van The Grand. Je vindt hier een verwarmd binnenzwembad, een sauna, een hamam en een fitnessruimte.