Leisure

Oostzee cruise


  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Programma
  • Boeken
  • Vaar mee met de Jewel of the Seas en bezoek in acht dagen Zweden, Rusland, Finland, Estland, en het Zweedse eiland Gotland! De cruise voert je langs Stockholm, Sint-Petersburg, Helsinki en Tallinn, en via Visby weer terug naar Stockholm. Je verblijft tijdens deze cruise in een buitenhut voor twee personen met een balkon en uitzicht op zee. Het schip vaart ‘s nachts, dus als je de volgende ochtend wakker wordt en je privébalkon oploopt om de frisse zeelucht op te snuiven, legt de kapitein het schip alweer aan in een andere stad. Het cruiseschip is een ideale uitvalsbasis voor ontdekkingstochten naar de verschillende steden. Omdat Sint-Petersburg zoveel te bieden heeft, blijft het schip hier zelfs twee dagen in de haven liggen. Blijf je liever een dagje aan boord? De Jewel of the Seas heeft van alles te bieden voor een ontspannen vakantie. 
     
    Bij de bouw van dit luxe cruiseschip is veel glas gebruikt, waardoor de binnendekken open, ruimtelijk en licht zijn. Het schip heeft alles aan boord om je verblijf uiterst aangenaam te maken. Er zijn zwembaden waar je heerlijk kunt zwemmen en whirlpools om in te dobberen. Of ga lekker liggen in een comfortabele ligstoel, in de zon of in de schaduw, terwijl je nipt van een lekker drankje en geniet van aangename livemuziek. Ook ‘s avonds is het reuze gezellig rond de zwembaden. Dan barst het feest pas echt los, met een bekende gast-dj die de grootste dance-hits op je afvuurt, zodat je tot in de late uurtjes met de voeten van de vloer kan. 
     
    Wellness en shoppen
    Liever ultiem relaxen? Boek dan een uitgebreide wellnessbehandeling in de spa. Massages, pakkingen, gezichtsbehandelingen, manicures, pedicures en zelfs acupunctuur behoren er tot de mogelijkheden. Je kunt ook kiezen voor een medi-spabehandeling, die uiterst weldadig is voor de huid. Zo voel je je een compleet ander mens als je weer naar buiten komt! Vervolgens kun je meteen doorlopen naar de uitgestrekte winkelpromenade, waar een keur aan luxe artikelen wordt aangeboden. Van Zwitserse horloges en verfijnde sieraden tot schoonheidsproducten en haute couture, je hebt het allemaal voor het uitkiezen. Taxfree, vanzelfsprekend.
     
    Sportief
    Ook voor de echte sportievelingen heeft de Jewel of the Seas enorm veel te bieden, waar je voorkeur ook naar uitgaat. Er zijn zeer uitgebreide fitnessfaciliteiten waarmee je onder deskundig toezicht aan je conditie kunt werken. Je kunt je zelfs opgeven voor een yoga- of pilatesklas. Sport je liever in de open lucht, bezoek dan het basketbalcourt op het bovenste dek voor een potje drie tegen drie, of speel een wedstrijdje minigolf. Voor de echte waaghalzen is er ook een vijftig meter hoge klimmuur, aan de buitenkant van de schoorsteen van het schip. Zo kun je tot grote hoogte klimmen terwijl je uitkijkt over de uitgestrekte zee.
     
    Uit eten
    De Jewel of the Seas is in veel opzichten een ‘varende stad’ te noemen, en dat geldt zeker ook voor het uitgaansleven aan boord. Om te beginnen is er keuze uit verschillende uitstekende restaurants. Je kunt heerlijk dineren in de Main Dining Room, waar gerechten van over de hele wereld worden geserveerd. In het Windjammer Café is de sfeer gezellig en ongedwongen, en ook hier kun je kiezen uit een heerlijk internationaal menu. Of misschien besluit je om naar één van de specialiteitenrestaurants te gaan. Kies voor Aziatische gerechten in Izumi, Italiaanse specialiteiten bij Giovanni’s Table of ‘American style’ grillgerechten bij Chops Grille steakhouse. In tegenstelling tot de Main Dining Room en het Windjammer Café geldt voor deze specialiteitenrestaurants wel een extra toeslag.

    Uitgaansleven
    Na het diner kun je een ontspannende cocktail nemen in de Schooner Bar of de Solarium Bar. Bezoek vervolgens een van de theaters aan boord voor een verrassende voorstelling van internationale allure. De Jewel of the Seas beschikt niet alleen over een keur aan vaste entertainers, van eersteklas musici tot spectaculaire circusacts, maar nodigt ook regelmatig bekende artiesten uit om op te komen treden. Het kan dus zomaar gebeuren dat er ineens een beroemdheid voor je optreedt die je al uitgebreid kent van radio en televisie. Er staat je hoe dan ook veel bijzonders te wachten! Sluit de avond af met een dansje in de Safari Club of de Congo Bar, en misschien nog een laatste drankje op je privébalkon, voor het slapen gaan.
     
    Route
    Met zo’n ruime keuze aan topentertainment aan boord zou je bijna vergeten dat je onderweg bent, en dit is een culturele reis die je nooit meer vergeet. Het avontuur begint met een vlucht van Amsterdam naar Stockholm. Van het vliegveld word je per transfer naar het schip gebracht, waar je in kunt checken. Aan het einde van de middag vaart het schip uit. Vanaf je buitenhut met balkon zie je de kust van Zweden aan je voorbij trekken. Van daaruit voert de reis langs Sint-Petersburg, de legendarische Russische stad waar je twee dagen verblijft, de Finse hoofdstad Helsinki, Letland met de bijzondere hoofdstad Tallinn, en het Zweedse vikingeneiland Gotland, waar je de historische stad Visby kunt bezoeken. Van daaruit vaart de Jewel of the Seas terug naar Stockholm, waar de retourvlucht naar Nederland op je wacht. Het einde van een speciale zeereis waar je nog lang van blijft nagenieten.