Leisure

Golfweekend in de natuur


  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Boeken
  • Golfen op twee uitdagende banen, verblijf in een luxe hotel op een landgoed, en zeer uitgebreid dineren in een sterrenrestaurant. Dit driedaagse Privileges-arrangement is de droom van iedere liefhebber van de combinatie golf, culinair genieten en comfortabel overnachten. Je verblijft met je reisgenoot twee nachten in hotel Kapellerput in het Brabantse Heeze en krijgt greenfees voor 18 holes bij De Swinkelsche Golfbaan en Golfbaan de Golfhorst. Als klap op de vuurpijl krijg je twaalf gangen geserveerd in restaurant Tribeca, in het bezit van twee Michelinsterren en volgens de Lekker500 het beste restaurant van Nederland, op De Librije na. Een lang weekend met uitsluitend hoogtepunten.
     
    Uitvalbasis voor dit chique, sportieve en culinaire arrangement is viersterrenhotel Kapellerput, gesitueerd op een landgoed dat grenst aan natuurgebied de Strabrechtse Heide. In het stijlvolle en sfeervolle hotel is een comfortabele Dutch Design room voor je gereserveerd, die van alle gemakken is voorzien en uitzicht biedt op het bosrijke landgoed. Elke ochtend staat er een uitgebreid en gezond ontbijtbuffet voor je klaar.
     
    De Swinkelsche Golfbaan
    Gedurende het weekend ga je op twee verschillende, zeer gevarieerde golfbanen spelen. De 18 holes van de Championship Course van De Swinkelsche Golfbaan, op slechts enkele kilometers van het hotel, liggen op een oppervlakte van zo’n 90 hectare. Natuur, rust en ruimte typeren deze golfbaan, maar ook de brede fairways, een goede routing, grote greens met flinke glooiingen, waterpartijen en grote bunkers kenmerken de baan. Veel holes zijn op diverse manieren te bespelen waardoor ze de gevorderde golfer voldoende uitdaging bieden. En door de brede fairways is het ook een baan voor de beginnende speler. Minimale vereiste om te mogen spelen is handicap 54.
     
    Golfbaan de Golfhorst
    De 18 holes-baan van de Golfhorst in het Limburgse America, de tweede golfbaan waar je gaat spelen, onderscheidt zich door het grote hoogteverschil van 35 meter. De baan ligt in een fraai en rustig gebied, aan de poort van het natuurgebied de Peel. Ofschoon het een relatief open baan is, zijn de hindernissen heel strategisch geplaatst. Door de grote hoogteverschillen kun je prachtige verre ballen slaan, of moet je juist een goed gedoseerde slag naar een hoger gelegen green spelen. Longhitters moeten zich beheersen, of er helemaal voor gaan; precisiespelers kunnen er hun hart ophalen met goedgeplaatste approaches. Absoluut hoogtepunt is hole 3, een par 5 over 467 meter. Op de berg geniet je van een schitterend wijds panoramisch uitzicht.
     
    Pure smaken
    Na een actieve dag in de buitenlucht keer je terug naar hotel Kapellerput om je gereed te maken voor het culinaire deel van het arrangement. Je gaat twee keer op hoog niveau dineren, waarvan één keer in het restaurant van het hotel, Cambium. Je wordt getrakteerd op een driegangenmenu, waarbij je kunt kiezen tussen vlees-, vis- of vegetarische gerechten. De chef-kok van restaurant Cambium laat je graag proeven van pure en smaakvolle gerechten, waarbij de ingrediënten veelal uit de omgeving van Heeze komen.
     
    Gastronomische verbazing
    Een taxi brengt je de andere avond naar de volgende trede op de culinaire ladder. En wat voor één! Patron-cuisinier Jan Sobecki en zijn vrouw Claudia verwelkomen je in hun restaurant Tribeca, dat al sinds 2017 in het bezit is van twee Michelinsterren en in de Lekker500 van 2023 op de tweede plaats pronkt. Voor je twaalfgangendiner (!) betreed je letterlijk het domein van de chef om het geheim van Tribeca te ontdekken. De keukenkamer, oftewel de chef’s table van dit chique restaurant, is de spectaculaire plek waar je gastronomisch verbaasd gaat worden. De sommeliers Geert Ottenheim en Martijn Struijk zorgen ervoor dat je bij elk gerecht de juiste wijn krijgt. Tijdens de taxirit naar het hotel heb je even de tijd om alle geweldige indrukken van dit weekend te verwerken.