LEGO Harry Potter - De winkelstraat Wegisweg


  • Omschrijving
  • Magisch winkelen in de meest bijzondere straat uit de Harry Potter-verhalen! Deze LEGO-set van de Wegisweg is precies nagemaakt van de winkelstraat zoals je die in de films over de tovenaarsleerling te zien krijgt. Aan alle details is gedacht, van boekhandel Klieder & Vlek tot de Topfopshop van tovenaarstweeling Fred en George Wemel, en nog veel meer. Zo kun je de bijzondere scènes uit de films volledig nabouwen, met behulp van de zeer uitgebreide boeken met bouwinstructies die worden meegeleverd.
     
    Magisch shoppen
    De Wegisweg is één van de meest bijzondere locaties uit de Harry Potter-verhalen. Het is een winkelstraat die verborgen is voor het gewone publiek – zogenaamde ‘dreuzels’ zoals jij en ik – waar tovenaars en heksen al hun magische inkopen kunnen doen. Dit is de plek waar Harry naartoe moet om zijn studiebenodigdheden in te slaan, voordat het nieuwe schooljaar op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus begint. Deze bouwset van LEGO is volledig gebaseerd op de straat zoals je die in de films te zien krijgt.
     
    Betoverende winkelstraat
    Je kunt in deze betoverende winkelstraat overal naar binnen om te kijken wat er zich afspeelt. De winkels zien er niet alleen van buiten schitterend uit, ook het interieur is toverachtig. Breng een bezoek aan Olivanders om een nieuwe toverstok te kopen, wip even langs bij de Tovertweelings Topfopshop van Fred en George Wemel, bestel een magisch ijsje in de salon van Florian Fanielje, sla perkament en ganzenveren in bij Scribbulus Schrijfwaren en koop de nieuwste topbezem bij Zwik & Zwachtels Zwerkbalpaleis. En natuurlijk mag je ook boekhandel Klieder & Vlek niet vergeten, want daar houdt de beroemde Gladianus Smalhart net een signeersessie.
     
    Scènes naspelen
    Je kunt met deze bouwset alle mogelijke scènes uit de boeken en films nabouwen. Daarom krijg je er ook een groot aantal mini-personen bij, 14 om precies te zijn. Niet alleen Harry en zijn vrienden Ron en Hermelien, maar bijvoorbeeld ook Hagrid, de familie Wemel, Gladianus Smalhart en meneer Olivander zijn van de partij, evenals slechterik Lucius Malfidus en zijn geniepige zoon Draco.
     
    Uitgebreide bouwinstructies
    De Wegisweg set bevat in totaal 5.544 stenen en is gemaakt voor bouwers van 16 jaar en ouder. Jongere kinderen mogen ook meebouwen, maar wel onder toezicht. De volledige set is 29 cm hoog, 102 cm breed en 13 cm diep, als je alle winkels naast elkaar plaatst. De set bevat veel bewegende onderdelen die je met de hand bedient. Je hebt dus nergens batterijen voor nodig. Om het bouwen een beetje te vergemakkelijken, krijg je bij de set ook 4 fraai geïllustreerde instructieboeken.