Big Green Egg Mini - inclusief Big Green Egg bijbel en afdekhoes


 • Omschrijving
 • De Big Green Egg Mini is veel meer dan alleen een barbecue. Je kunt ermee grillen, bakken, stomen, roken en slow cooking-gerechten bereiden. Dankzij het compacte formaat en het meegeleverde draagbare onderstel kun je op elke plek barbecueën voor maximaal 4 mensen tegelijk. Ter inspiratie krijg je tevens de ultieme, bijna 1.000 pagina's tellende Big Green Egg bijbel met maar liefst 317 gerechten. Je ontvangt verder een handige afdekhoes.

  Temperatuur tussen 70 en 350 graden
  Big Green Egg is een begrip in de wereld van het barbecueën. De bijzondere vorm, de luchtschuif en het keramisch materiaal waarvan hij is gemaakt, zorgen ervoor dat er continu warme lucht circuleert. Je kunt de temperatuur heel precies instellen tussen 70 en 350 graden, waardoor je moeiteloos elk gewenst gerecht bereidt, van delicate visgerechten tot mooie stukken vlees die uren moeten garen. De temperatuur binnenin de barbecue is af te lezen op de thermometer die in het deksel zit. De barbecue is bovendien zelfreinigend; hij gebruikt de hitte van het barbecueën om ophopend vet weg te branden.
   
  Snel en simpel heerlijke gerechten
  Met dit model bereid je gemakkelijk de lekkerste stukken vlees, vis en andere heerlijke gerechten, dankzij een rooster met een diameter van 25 centimeter. Deze compacte variant van de Big Green Egg heeft een capaciteit om voor 4 personen tegelijk te grillen, bakken, roken en stomen. Ideaal voor op de camping of op een klein oppervlakte, zoals een balkon.
   
  Boek Modus Operandi
  Om extra inspiratie op te doen voor het bereiden van de heerlijkste gerechten, is bij deze set de fantastische Big Green Egg bijbel Modus Operandi inbegrepen. Het boek van bijna 1.000 bladzijden bevat 317 smakelijke gerechten om van te watertanden, met schitterende foto’s én kooktechnische tips en tricks. Vlees, vis, schaal- en schelpdieren, gevogelte, wild, groente, brood, deegwaren en patisserie, haal het maximale uit de Big Green Egg met recepten uit de Modus Operandi!
   
  Slow cooking zonder omkijken
  De barbecue werkt op houtskool en doet dat op heel economische wijze. Daardoor is het ook mogelijk om slow cooking-gerechten als zalm en pulled pork te bereiden, zonder dat je erbij moet blijven om kolen bij te vullen. Pulled pork kan gerust 10 uur in beslag nemen: met de Mini is dat een fluitje van een cent. Doordat je na gebruik de luchtregelaar dichtdraait, doven de kolen vanzelf. Ze branden niet helemaal op en zijn dus de volgende keer weer opnieuw te gebruiken. Voordat je de Big Green Egg opnieuw aansteekt, verwijder je eerst de as van de vorige keer. Met een metalen pook kun je de kolen netjes verspreiden zonder vieze handen te krijgen.
   
  Lekker compact
  Met de Big Green Egg barbecue je probleemloos het hele jaar door in alle weersomstandigheden. Of de zon nu schijnt of er een pak sneeuw ligt, je kunt gewoon lekker grillen (direct en indirect), roken, koken, bakken, stomen en slow cooking-gerechten maken. De Big Green Egg Mini is het kleinste en lichtste model uit de Big Green Egg familie. Hij is ideaal om mee te nemen naar de camping, boot of picknick. Of om thuis gewoon direct op tafel te zetten. De Mini is compact en toch kook je met gemak de sterren van de hemel.
   
  Eindeloos barbecueplezier
  Met zijn compacte formaat en het draagbare onderstel neem je de Big Green Egg Mini makkelijk mee naar een feestje. Dankzij de 2 handige handvaten kun je hem gemakkelijk optillen. Hoewel de Big Green Egg wel een stootje of regenbui kan hebben, blijft hij pas echt mooi als je hem na gebruik afdekt met de bijgeleverde hoes. Zo laat je hem met gerust hart op het balkon of in de tuin staan. De Big Green Egg gaat dan met gemak een heel leven mee.