LEGO Colosseum - Met 9.036 stenen de grootste set ooit


 • Omschrijving
 • Rome werd niet in een dag gebouwd, zo luidt het spreekwoord, en dat geldt ook voor dit immense bouwpakket van LEGO. Met meer dan 9.000 stenen ben je gegarandeerd enkele dagen tot weken zoet voor de voltooiing van dit architectonische meesterwerk: de schitterende reproductie van het Colosseum in Rome, één van de oudste bewaard gebleven wereldwonderen. Het bouwwerk staat op een ovale basis, zodat je het model vanuit elke hoek kunt bekijken. Je ontvangt 4 uitgebreide boeken met bouwinstructies.
   
  Grootste LEGO-set ooit
  Durf jij deze bouwkundige uitdaging aan te gaan? Met 9.036 stenen is de epische reproductie van het Romeinse Colosseum de grootste LEGO-set ooit. Het bouwpakket bevat elk detail van het oorspronkelijke amfitheater, zoals het noordelijke deel van de buitenmuur en de iconische bogen in de gevel. Het model bestaat uit 3 verdiepingen, die zijn versierd met Dorische, Ionische en Korinthische zuilen. Aan de buitenzijde vind je olijfboompjes en straatstenen. Binnen in het amfitheater zelf vind je de overblijfselen van een uitgebreid ondergronds gangenstelsel.

  80.000 toeschouwers
  Bijna 2.000 jaar geleden, in 72 na Christus, werd onder keizer Vespasianus gestart met de bouw van het Colosseum. De arena bood plaats aan ongeveer 80.000 toeschouwers. Na 10 jaar werd de bouw voltooid. Keizer Titus, de zoon van Vespasianus, wijdde het bouwwerk in met spelen die 100 dagen duurden. Eerst werden voor de talloze toeschouwers toneelstukken opgevoerd, waarna de gevechten begonnen. Gladiatoren, wilde dieren; de Romeinen hielden van bruut spektakel.

  Imposant bouwwerk
  Het Colosseum heeft in de loop der eeuwen te lijden gehad van aardbevingen en plunderingen, maar het imposante bouwwerk domineert het straatbeeld van het hedendaagse Rome nog altijd. Onlangs heeft het stadsbestuur van Rome aangekondigd dat er een nieuwe vloer in het amfitheater wordt geplaatst, zodat er opnieuw evenementen kunnen worden georganiseerd. Een opera of een rockconcert op de plek waar ooit de gladiatoren elkaar bevochten? Het zou zomaar kunnen.

  Indrukwekkende reconstructie
  Dit schaalmodel is een indrukwekkende reconstructie die een ereplaats in je huis verdient. Na voltooiing meet het LEGO Colosseum 27 x 52 x 59 centimeter (h x b x d). Dankzij het ontwerp van 360 graden en het ovale fundament kun je het bouwwerk vanuit elke hoek bekijken. Om het bouwen een beetje te vergemakkelijken, krijg je bij de set ook 4 fraai geïllustreerde instructieboeken.