The Bastard Compact Urban - met onderstel, plate setter, houtskoolmand en beschermhoes


 • Omschrijving
 • The Bastard Compact Urban is een stoere keramische houtskoolbarbecue met een kookoppervlak van 33 centimeter doorsnede. Hij is geschikt om tot voor 4 personen tegelijk gerechten te bereiden. Door het compacte formaat van deze kamado, kun je hem op je balkon plaatsen en makkelijk meenemen naar een feestje. De temperatuur van de barbecue is nauwkeurig te regelen, zodat het hele scala aan kookmogelijkheden tot je beschikking staat: slowcooken, koken, bakken, roken, stoven en grillen. Hij is zuinig in kolenverbruik en wordt geleverd met onderstel, plate setter en rvs houtskoolmand. Bovendien krijg je een beschermhoes erbij.
   
  Kamado: een keramische oven
  The Bastard Compact Urban is een bijzonder staaltje Dutch design. Het is een kamado, een keramische oven in de vorm van een ei, waardoor de warmte goed in de barbecue wordt vastgehouden. Het grillrooster van The Bastard Urban Large is van 5 mm dik roestvrij staal gemaakt. Met de gietijzeren topschijf is de temperatuur in de kamado nauwkeurig en eenvoudig te regelen. Je kunt de temperatuur ook flink opstoken, zeker tot 350 graden Celsius aan toe. Met die temperatuur bak je in enkele minuten een heerlijke pizza.

  Diner voor groot gezelschap
  Doordat je de temperatuur nauwkeurig kunt regelen, kun je hem gebruiken voor zowel delicate visgerechten als slowcooking gerechten die uren moeten stoven. De Bastard wordt geleverd met een plate setter. Dat is een keramische schijf die je als hitteschild tussen het vuur en je rooster met vlees plaatst, zodat het niet aanbrandt.
   
  Hoogwaardig keramiek
  De binnenwand van The Bastard is gemaakt van een hoogwaardige kwaliteit keramiek. Het keramiek houdt warmte perfect vast, en zorgt voor een constante temperatuur. Het is bovendien bestand tegen hoge temperaturen waardoor er vele kookmethodes mogelijk zijn. Je kunt grillen, roken, stomen, bakken en low-slow barbecueën met The Bastard. De temperatuur, die je kunt aflezen op een thermometer in het deksel, regel je door luchtschuiven onderin en de gietijzeren topventilatie schijf op het deksel open of dicht te zetten. Het scharniersysteem zorgt ervoor dat het deksel soepel te openen en te sluiten is.
   
  Onderstel en beschermhoes
  De matzwarte Compact Urban ziet er niet alleen stoer uit, hij is het ook. Naast hittebestendig keramiek is er gebruikgemaakt van gegalvaniseerd plaatstaal voor het onderstel. Hij weegt 45 kilo, dus je kunt hem eenvoudig vervoeren. De Bastard is weliswaar weersbestendig, maar het kan geen kwaad de kamado extra te beschermen. Daarom krijg je er een handige hoes bij, die je Bastard perfect beschermt in alle weersomstandigheden en tegen stof.