LEGO Eiffeltoren - 1,5 meter hoog, 10.001 stenen


 • Omschrijving
 • Imponerend, verbluffend en uitdagend. Met een hoogte van bijna 1,5 meter is de LEGO Eiffeltoren niet alleen één van de hoogste LEGO-sets ooit, het behoort het ook tot de sets met de meeste elementen. Met maar liefst 10.001 stenen staat dit model garant voor een meeslepende bouwervaring voor iedere volwassen LEGO-liefhebber. Eenmaal afgebouwd is deze Eiffeltoren een indrukwekkende constructie in elke kamer.
   
  Wereldtentoonstelling
  De wereldberoemde, 324 meter hoge gietijzeren toren, ontworpen en geconstrueerd door de Franse ingenieur en industrieel Gustave Eiffel, was de hoofdingang tot de wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs, en markeerde het 100-jarig jubileum van de Franse Revolutie. De 18.038 gietijzeren elementen waar de Eiffeltoren uit bestaat, werden met bouten aan elkaar bevestigd in de fabriek van Eiffel in een voorstad van Parijs.
   
  Stevige constructie
  Alles werd vervolgens naar de bouwplaats vervoerd, waar het werd opgehesen met in de liftschachten geplaatste stoomkranen en aan elkaar bevestigd met niet minder dan 2,5 miljoen klinknagels. Het resultaat was een bijzonder stevige constructie die door de jaren heen stand heeft gehouden tegen de weersomstandigheden. Vandaag de dag is de Eiffeltoren één van de populairste attracties ter wereld, met jaarlijks miljoenen bezoekers uit de hele wereld.
   
  Bouwproces
  Dit verzamelmodel van LEGO wordt net als het origineel in 4 delen in elkaar gezet. Het bouwproces volgt nauwkeurig dat van de echte Eiffeltoren, met bogen, dragers, dwarsverbindingen en balustrades. Zelfs van onderen ziet de toren eruit als in het echt, zodat je een uniek kijkje krijgt in de denkwereld van het bouwkundig genie Gustave Eiffel. Ontdek levensechte details, waaronder drie uitkijkplatforms, liften met kabels, Gustave Eiffels eigen kantoor en de zendmast. Bovenop wappert de Franse vlag. Tussen de poten van de toren is een park gerealiseerd, met details als Parijse lantaarnpalen, bankjes, bomen en begroeiing.
   
  Afmetingen
  De LEGO Eiffeltoren bestaat uit 4 losse secties waardoor het bouwwerk niet alleen makkelijk is te verplaatsen, maar je ook je bouwervaring samen met andere LEGO-fans kunt delen. Het model is 149 cm hoog, 57 cm breed en 57 cm diep, waarmee het een van de grootste LEGO-modelsets ooit is. Het zorgt voor urenlang bouwplezier, en daar zijn de LEGO-liefhebbers dol op.