Lastenverlichting Veilingen: zo werkt het

De Lastenverlichting Veilingen zijn een zeer aangename en effectieve manier om maandelijks een stevig bedrag te besparen op vaste lasten die je huishouding onder druk zetten. Dit zijn onvermijdelijke kosten die iedere maand, kwartaal of jaarlijks terugkeren, zoals huur, zorgpremie, energiekosten of collegegeld. Hoe fijn zou het zijn als je deze kosten voor een langere periode niet of veel minder hoef te betalen zodat je maandelijks geld overhoud. De startprijs op de Lastenverlichting Veiling is de waarde van de Lastenverlichting. Dat is het bedrag dat je van Privileges in termijnen uitbetaald krijg. Wat je hiervoor betaal op de Lastenverlichting Veiling, bepaal je uiteraard zelf. Hoe langer je durf te wachten met mijnen, des te lager het bedrag dat je voor deze Lastenverlichting betaal en des te groter je voordeel en dus je winst.

Een rekenvoorbeeld
Je energierekening bedraagt bijvoorbeeld € 175 per maand. Het startbedrag van de Lastenverlichting Energie en daarmee het totaalbedrag dat door MijnPrivileges.nl uitbetaald wordt is  € 1.760. De looptijd van de uitbetalingen bedraagt bij deze Lastenverlichting minimaal 16 maanden. Ben je de gelukkige die deze Lastenverlichting Energie mijnt (koopt) voor bijvoorbeeld € 1.012,70, dan heb je een winst op je energierekening bemachtigd van € 747,30.

Je ontvangt van MijnPrivileges.nl gedurende zestien maanden € 110 per maand als bijdrage aan je energierekening, zodat deze vaste last voor jou gedurende 16 maanden lang vermindert tot € 65 per maand in plaats van € 175. Binnen tien maanden heb je het bedrag van € 1.012,70 dat je betaalde voor de Lastenverlichting Energie al terugverdiend.

Geen verandering van contract of leverancier
Aan je contract met bijvoorbeeld de energieleverancier of de zorgverzekeraar verandert niets. MijnPrivileges.nl betaalt de betreffende Lastenverlichting-bijdrage aan jou. De Lastenverlichting wordt uitbetaald in minimaal in de Lastenverlichting aangegeven aantal maandtermijnen. Is je maandelijkse last minder dan de in de Lastenverlichting aangegeven maandelijkse bijdrage van je Lastenverlichting, dan wordt de maandelijkse bijdrage van de Lastenverlichting verlaagd tot het werkelijke bedrag van je maandelijkse last. Het aantal maandelijkse termijnen van de Lastenverlichting wordt dan verhoogd zodat je altijd het totaalbedrag van de Lastenverlichting ontvangt.

Bijvoorbeeld: Is je werkelijke maandelijkse last € 90 en heb je een Lastenverlichting gemijnd die € 1.760 uitbetaalt in 16 maandelijkse termijnen van € 110 per maand dan wordt je maandelijkse uitkering van de Lastenverlichting verlaagd tot € 90 en wordt je Lastenverlichting uitbetaald in 19 maandelijkse termijnen i.p.v. 16 maandelijkse termijnen. Je ontvangt in ieder geval het totaalbedrag van € 1.760 van de door jou gekochte Lastenverlichting.

Uitbetaling
De maandelijkse betaling vindt plaats op de eerste werkdag van een maand. Mits de noodzakelijke informatie door het Privileges lid vijf werkdagen voor het einde van een maand geleverd is, wordt de eerste betaling op de eerste werkdag van de daarop volgende maand gedaan.