Terug naar Kopers vertellen het

Bart van der Zwan

‘Deze deal kon ik niet laten schieten’

Bart van der Zwan uit Oisterwijk mijnde op de A-Merken Veilingen het Sony PS4 Pro-pakket ter waarde van 958 euro. Het voordeel was opgelopen tot 410 euro, zodat Bart er slechts 548 euro voor afrekende. ‘Deze deal kon ik gewoon niet laten schieten’, aldus Bart, die twee jaar lid is van Privileges. ‘Dit game-pakket is bedoeld voor onze toekomstige mancave. Ik heb twee zoons van 5 en 8 jaar, dus de term speelkamer is wellicht beter op zijn plaats’, voegt hij er lachend aan toe.
 
Bart en zijn vrouw Marloes hebben er goed over nagedacht voordat ze besloten om het gamepakket aan te schaffen. ‘We gunnen Ries en Faas het plezier van gamen, maar we zijn ook wel kritisch. Veel games die hun vriendjes spelen, vallen onder de noemer loot box-games. Dat zijn meestal gratis te downloaden spelletjes met gok- en betaalelementen, waar kinderen van in de ban kunnen raken. Dat is nu eenmaal het verdienmodel van deze aanbieders. Daar zijn we erg alert op. De jongens mogen alleen games spelen met een duidelijk begin en einde. Wel de fun, maar niet die risico’s’, zet Bart uiteen.
 
Het uitgebreide pakket bestaat uit de Sony PS4 Pro, twee controllers, een PS Plus-abonnement, een headset en drie topgames. Maar de aankoop blijft voorlopig nog even geheim in huize Van der Zwan. ‘De jongens hebben er geen weet van, en dat is maar goed ook! Eerst nog even de speelkamer afmaken en inrichten’, zegt de 44-jarige boekhouder. ‘In die kamer krijgt de PlayStation namelijk een prominente plaats. We willen de set op een gepast moment aan ze geven en er dan ook iets bijzonders van maken. Dat wordt vast een mooi feestje.’