Terug naar Kopers vertellen het

Paul Groenewoud

‘Mooie auto’s en goed dineren, alles viel perfect samen’

Met ruim 200 kilometer per uur over het circuit van Zandvoort racen in de regen; Paul Groenewoud uit Oudorp weet sinds kort hoe dat voelt. ‘Dat is wel een beetje spannend, want je hebt natuurlijk minder zicht dan normaal’, vertelt hij met gevoel voor understatement. ‘Maar het was erg leuk om te doen. En het diner na afloop in sterrenrestaurant ML was ook erg goed. Echt een aanrader.’
 
Paul (59) en zijn maatje en tevens zakenpartner Ruud houden allebei erg van auto’s en racen. Ze hebben al vaak gekart, kijken altijd naar de Formule 1 en waren dus aangenaam verrast toen dit arrangement op de Veilingen verscheen. ‘Racen is stoer, het is leuk om te doen. Ik hou van mooie auto’s én van lekker eten, dus alles viel mooi samen’, verklaart Paul zijn aankoop. Bovendien wist hij het arrangement ook nog eens met 897 euro voordeel te mijnen. ‘We hadden alleen pech met het weer, maar het racen gaat altijd door, zelfs bij regen. En er wordt nog steeds heel hard gereden. Je moet wel ontzettend opletten, want je hebt minder goed zicht en af en toe glijd je weg. Dat is best wel spannend.’
 
Het arrangement bestaat uit racen in twaalf supercars, zoals de Lamborghini Huracán en Ferrari 488 GTB, en leuke tussendoortjes als dragracen en met een jeep door de duinen crossen. Gevraagd naar de meest bijzondere auto, valt Paul even stil en zegt dan: ‘Het is heel moeilijk kiezen, maar de McLaren was misschien wel de allerbeste. Qua snelheid, vermogen, acceleratie, het is echt een waanzinnige bak. De dragrace was heel kort, maar heel leuk. Dat was volle bak rammen!’
 
Na een lange dag op het circuit was de dag nog niet ten einde. Die avond volgde een diner in sterrenrestaurant ML en aansluitend een overnachting in Hotel ML. ‘Ik ben natuurlijk inmiddels een verwend mannetje’, zegt Paul, die zestien jaar lid is en al vaker via Privileges in sterrenrestaurants heeft gedineerd. ‘Maar dit diner met verblijf was een zeer aangename verrassing’, vervolgt hij. ‘Het hotel-restaurant staat op een heel mooie plek in het oude centrum van Haarlem. En het diner was bijzonder goed. Alle vijf de gangen waren heel verfijnd van smaak en er werden goede wijnen bij geserveerd. Ja, het maakte het arrangement echt af.’