Terug naar Kopers vertellen het

Marit Sneekes

‘De Lindenhof is beslist voor herhaling vatbaar’

‘Het was een heerlijk relaxed weekend, echt een aanrader.’ Marit Sneekes (34) en haar man Nick beleefden met Privileges een bijzonder culinair weekend in Giethoorn. Op de Evenementen & Leisure Veilingen wist Marit het arrangement naar toprestaurant De Lindenhof te mijnen met een voordeel van 309 euro. In het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant van chef-kok Martin Kruithof genoot het stel van een uitgelezen achtgangenmenu, een comfortabele overnachting in een luxe suite en een uitgebreid tiengangenontbijt. 

Marit en Nick wonen met hun zoontje Wes in het Noord-Hollandse Broek op Langedijk. In het dagelijks leven werkt Marit bij een verzekeringsmaatschappij. Ze is zes jaar lid van Privileges en heeft in die tijd al eens eerder een culinair arrangement gemijnd, bij De Librije in Zwolle. ‘Dat was heerlijk, maar bij De Lindenhof was het minstens zo lekker en goed verzorgd.’

Dit weekend kon ze het drukke kantoorleven dus een paar dagen helemaal achter zich laten, en dat beviel vanaf het begin erg goed. ‘Het was heerlijk rustig in Giethoorn.’ Nadat het stel zich in hun luxe suite in De Lindenhof had geïnstalleerd, was het tijd voor een privérondvaart door het sprookjesachtige Overijsselse dorp. ‘De zoon van Martin Kruithof was de schipper, en hij kon heel interessant en grappig vertellen over de geschiedenis van het dorp. Hartstikke leuk!’

’s Avonds was het tijd voor het sterrendiner van acht gangen. ‘We kregen echt de heerlijkste gerechten voorgezet’, aldus Marit. ‘Er waren drie gangen met vis, waarvan ik vooral de witvis met een bouillon van paling en de kabeljauw met croutons, kaas en spitskool erg lekker vond. Daarna volgden twee vleesgerechten, eend met een dumpling en cannelloni met wilde paddenstoelen en een ragout van wild, ook heel bijzonder. Het was een avond puur genieten.’

De volgende ochtend, na een comfortabele nachtrust in hun suite, ging het culinair genieten verder met een veelzijdig tiengangenontbijt. ‘Ook dit was weer zo heerlijk uitgebreid: yoghurt met aardbeien, een zalig flensje, een Engels worstje. Zelf vond ik de kwarteleitjes met Parmezaanse kaas het allerlekkerst. Tja, het was een heerlijke culinaire beleving en een fantastisch weekendje weg in eigen land. Beslist voor herhaling vatbaar.’