Terug naar Kopers vertellen het

Annemiek van Diepen

‘Hof van Cleve is een driesterrestaurant-de-luxe’

‘Je hebt driesterrenrestaurants, maar Hof van Cleve is een driesterrenrestaurant-de-luxe. We hebben nog nooit zo’n fantastisch diner gehad, het was echt geweldig.’ Annemiek van Diepen (58) en haar man Alex zijn gelouterde culinaire genieters. Ze bezoeken met enige regelmaat toprestaurants en zijn daardoor ervaren genoeg om het ene met het andere sterrendiner te kunnen vergelijken. ‘Natuurlijk zijn ze allemaal fantastisch, maar het diner dat chef-kok Peter Goossens had samengesteld, was subliem. Alles klopte’, vertelt Annemiek enthousiast.
 
Het verfijnde diner ving aan met amuses, waarvan er twee in het culinaire geheugen van Annemiek en Alex staan gegrift. ‘We kregen een bakje met twee laagjes van langoustine-crème. Het zag er eigenlijk niet eens zo bijzonder uit, maar na de eerste hap zeiden we allebei: Wow, wat is dit lekker, wat heeft dit gerechtje een fantastische smaak. En hetzelfde ging op voor een soort bitterbal met korrels. Het balletje had aan de buitenkant stukjes hazelnoot en was gevuld met eendenlever. Er zat ook een meloensmaak in, het was werkelijk geweldig.’
 
Het lijkt alsof het stel nog aan de dinertafel zit als Annemiek vertelt over één van de gangen die volgde. ‘We kregen een stuk kabeljauw met een bouillabaisse. Normaal heeft die vis een vrij vlakke smaak, maar dat was bij dit gerecht niet het geval. De kabeljauw hadden ze een nacht gemarineerd in de miso, en daardoor was hij heel rijk van smaak. Hij bleef ook met gemak overeind bij de bouillabaisse, de samenstelling klopte helemaal.’
 
Hof van Cleve was dan ook een ware belevenis voor de business consultant uit Lopik en haar man. ‘Daarom zijn we ook lid van Privileges, Alex al ruim twintig jaar en ik nu zes jaar. We zijn daardoor in de gelukkige omstandigheid om voor een mooie prijs te kunnen genieten van prachtige arrangementen. Ook dit was weer een feest, dat ik met 676 euro voordeel heb gemijnd. En los van het sterrendiner, verbleven we ook twee nachten in een prachtig hotel, kregen we elke ochtend een uitgebreid ontbijt, en hebben we met de Citycard Gent een aantal zeer interessante musea bezocht. Dit arrangement is gewoon supergoed.’