Terug naar Kopers vertellen het

Paul Groenewoud

‘Je wordt volledig ontzorgd door Privileges’

Paul Groenewoud geniet van het leven. Hij dineert graag op niveau, gaat geregeld naar concerten en theatervoorstellingen, en gaat een uitdaging als racen op het Circuit van Zandvoort niet uit de weg. Het gastronomische arrangement naar het Noord-Franse Reims, dat op de Leisure Veilingen wordt aangeboden, past dan ook precies in zijn straatje. Toen Paul het zag staan, hoefde hij niet lang na te denken en mijnde hij de driedaagse trip naar de hoofdstad van de champagne. Met bovendien een aantrekkelijk voordeel van 479 euro.

‘Het was een heel goed en fijn weekend’, blikt Paul glimlachend terug. ‘Mijn vrouw Marie-Anne en ik hebben echt genoten. Hoogtepunt was natuurlijk het uitgebreide diner in het driesterrenrestaurant van het hotel waar we verbleven, L’Assiette Champenoise. Dat was echt een feestje. Ik heb vaker in sterrenrestaurants gedineerd, maar dit was echt een beleving waarbij elk detail klopte. Vooraf zaten we in de tuin en daar werd een aantal amuses en een glaasje champagne geserveerd. Eenmaal binnen werden we getrakteerd op geweldige gerechten, waarvan sommigen met onweerstaanbaar lekkere sausen. Vooral het gerecht met kaviaar zal ik niet snel vergeten. En bij elke gang werd een passend glaasje champagne of wijn geschonken.’

Beide ochtenden werd het stel uit Oudorp onthaald op een uitgebreid ontbijt. ‘Ook dat was tot in de puntjes geregeld’, zegt Paul. ‘Je kon van alles bestellen, het was echt heel goed.’ Vervolgens was het tijd voor wat beweging en werd de uit de 13e eeuw stammende Kathedraal Notre-Dame in het centrum van Reims bezocht. De bij het arrangement inbegrepen rondleiding door het beroemde champagnehuis Vranken-Pommery maakte de dag compleet. ‘De kelders waar de champagneflessen worden bewaard, waren echt heel indrukwekkend’, vertelt Paul. ‘En natuurlijk hebben we wat champagne geproefd.’

De 59-jarige Paul werd zestien jaar geleden lid van Privileges, vooral vanwege de arrangementen en evenementen. Zo heeft hij al een aantal sterrenrestaurants bezocht en bestuurde hij verschillende snelle bolides op het Circuit van Zandvoort. ‘De arrangementen zijn altijd op en top geregeld. Je wordt volledig ontzorgd, en daar houden we van. Daarom ben ik lid van Privileges.’