Terug naar Kopers vertellen het

Joppe Proot

‘Ik zal deze baan en dit hotel absoluut gaan aanbevelen bij vrienden’

Joppe Proot en zijn vrouw Paulien beoefenen al sinds 1986 de golfsport. ‘We rekenen onszelf tot de lage handicappers’, aldus Joppe. Het driedaags golfarrangement naar Stiemerheide was dan ook een kolfje naar de hand van het stel. Joppe mijnde het arrangement op de Leisure Veilingen met een voordeel van 643 euro op de startprijs van 1.075 euro. ‘De Royal Limburg golfbaan was een genot om op te spelen, met bloeiende paarse heide als decor. Dit is golfen op zijn best. Heerlijk!’
 
De 73-jarige inwoner van Bergen kwam op donderdagmiddag aan bij hotel Residence Stiemerheide. ‘Onze kamer bestond uit twee geschakelde ruimtes met in elk vertrek een badkamer’, zegt Joppe, die sinds 2016 lid is van Privileges. ‘We hadden dus ieder onze eigen badkamer. Bijzonder riant!’
 
Bij dit arrangement zijn twee greenfees inbegrepen: één voor de Spiegelven-baan en één voor de Royal Limburg. ‘De Royal Limburg staat beschreven als één van de mooiste golfbanen van België. Nu zegt bijna iedere Belgische golfbaan dat ze de mooiste zijn, maar in dit geval was het echt waar. De baan ligt in een schitterend heidegebied en is uitstekend onderhouden.’
 
‘Door de zanderige grond heb je veel grip en de brede fairways zorgen ervoor dat je eigenlijk niet zoveel fout kunt doen’, vervolgt de ervaren golfer Joppe. ‘Dat maakt deze baan vergevingsgezind, zoals we als golfers zeggen. Lekker relaxed spelen dus! Ik ga deze baan en het hotel zeker aanbevelen bij vrienden. Ook met een hoge handicap kun je hier prima uit de voeten.’
 
Ook van de Belgische keuken hebben de twee uitgebreid kunnen genieten. Op dag één genoot het stel van een viergangendiner in restaurant Corneille en op dag twee waren ze te gast bij restaurant De Kristallijn voor een vijfgangendiner. ‘De Kristallijn huist in een strak en modern gebouw dat een bijzonder contrast vormt met de cottage-achtige stijl van het hotel Stiemerheide. Alleen dat maakt eten hier al heel bijzonder.’ Joppe en Paulien hadden vanaf hun tafeltje uitzicht op de open keuken. ‘Het was mooi om te zien hoe gedisciplineerd de sfeer was. Geen geschreeuw, zoals je wel eens op televisie ziet, maar juist ingetogen en rustig. Het eten was overigens ook fantastisch, net als de wijnen. We hebben van elk gerecht genoten!’