Terug naar Kopers vertellen het

Monique Willeman

‘Elke avond leggen ze je pantoffeltjes klaar’

‘Het was een zeer geslaagd weekend’, vertelt Monique Willeman geestdriftig. ‘Dublin is een erg leuke stad. De mensen zijn vriendelijk en gastvrij, de service in het Merrion Hotel was fantastisch, en alles was zoals altijd perfect geregeld door Privileges. Dit arrangement mag op de Veilingen blijven hoor!’ Monique en Harry Willeman uit Dordrecht wisten de stedentrip naar Dublin te mijnen met 970 euro voordeel. 
 
De 55-jarige Monique is zeven jaar lid van Privileges. Het arrangement bestaat uit een retourvlucht, twee overnachtingen in vijfsterrenhotel The Merrion en een diner in Michelinsterrestaurant Chapter One inclusief wijnarrangement. ‘We zijn helaas vergeten om de camera erbij te pakken toen we aankwamen op het vliegveld. Het is toch bijzonder dat er een nette meneer in een mooi pak klaarstaat met jouw naam op een bordje!’
 
De chauffeur bracht Harry en Monique naar het centraal gelegen The Merrion. ‘Het is een heel mooi oud pand, met een grote half overdekte binnentuin. In het restaurant bestaat één wand uit glas, en bij mooi weer schuiven ze dat helemaal open. De service is perfect. Er staat een koffieapparaat in je kamer, en elke avond halen ze de sprei en sierkussens van je bed en leggen ze je pantoffeltjes klaar.’ 
 
Overdag verkende het stel de stad. ‘Dublin is heel mooi’, zegt Monique, die werkt als salarisadministrateur. ‘Op loopafstand van het hotel is er veel te zien. Dat maakt het ook leuk om een beetje op de bonnefooi rond te lopen. Er zijn zoveel pleintjes en straatjes die je zo kunt ontdekken. De eerste dag hebben we dat gedaan; de tweede en derde dag zijn met de Hop On Hop Off-bus de hele stad door geweest. Natuurlijk hebben we de bekende plekken gezien als Christ Church en St. Patrick’s Cathedral en hebben we ook een Guinness proeverij gedaan.’
 
Het sterrendiner in Chapter One was ook een belevenis. ‘Ik heb een heel lekkere uiensoep met een soort schuim van kaas gegeten. Dat was heel apart, want het leek op dunne slagroom maar smaakte naar kaas. Ook de terrine van spek en kip was heerlijk. Waar je ook aan kunt zien dat je in een sterrenrestaurant dineert: als een tafel werd gedekt, ging er een ober met een strijkijzer overheen!’