Terug naar Kopers vertellen het

Sandra Jokhan

‘Het hele weekend was op-en-top’

‘Oh, het was zo fantastisch! We zijn nóg aan het nagenieten!’ Sandra Jokhan uit Schiedam heeft het over het weekend dat ze samen met haar vriend Jorn in Amsterdam doorbracht. Ze overnachtten in Hotel The Grand, dineerden in het met een Michelinster bekroonde restaurant Bridges en bezochten vijf musea. ‘We wilden er eigenlijk nog meer bezoeken, maar dat is helaas niet gelukt’, lacht ze. ‘Het hele weekend was op-en-top.’
 
Het grappige is dat Sandra (44) in Amsterdam werkt. ‘En toch kwam ik dus nooit in het centrum’, bekent ze. ‘Ik werk als manager in een kantoor aan de rand van Amsterdam en daardoor lukt het eigenlijk nooit om de mooie plekjes van de binnenstad te bezoeken. We wilden graag een aantal musea bezoeken, dus toen ik het arrangement op de MijnPrivileges.nl zag, ging ik ervoor.’
 
Sandra is vier jaar Privileges lid. Ze wist het arrangement ter waarde van 1.887 euro voor 955 euro te mijnen. ‘We hebben vijf musea bezocht, achtereenvolgens het Rijks, het Van Gogh, het Stedelijk, de Hermitage en het Diamant Museum. Mijn vriend is kunstenaar en heeft honderden foto’s gemaakt ter inspiratie.’ Ook de kunst in The Grand kon hen bekoren. ‘Er hingen prachtige schilderijen van Karel Appel. En het hotel zelf was ook al zo mooi. Heel oud, uit de vijftiende eeuw. Het personeel was geweldig, zo vriendelijk en professioneel. En dan het ontbijt, dat was beide dagen een feestje. Ze hadden zelfs champagne! Dat maak je niet elke dag mee. Heel speciaal. 
 
Nadat ze zaterdag de halve stad hadden doorkruist, was het ’s avonds tijd voor het volgende hoogtepunt: het diner met wijnarrangement in sterrenrestaurant Bridges. ‘Dat was ook al zo’n mooie ervaring’, vertelt Sandra. ‘En lekker dat het was! Ik kan niet eens meer precies vertellen wat we allemaal hebben gehad, maar de rauwe kabeljauw was echt heel bijzonder. Bij elke gang werd ook uitgebreid uitgelegd wat het gerecht was en welke wijn we erbij dronken. Heel gaaf om dat zo te ervaren.’
 
Pas tegen middernacht waren ze klaar met het diner. ‘Toen waren we echt helemaal op’, lacht de Schiedamse. ‘We hadden die dag ook zoveel gelopen! We hadden ook nog gebruik gemaakt van de spa in het hotel. In combinatie met het diner en de wijn maakt dat je wel rozig hoor. Zondag hebben we het wat kalmer aan gedaan.’ En maandag weer aan het werk. ‘Ik heb bij mijn collega’s meteen reclame voor Privileges gemaakt. Zo’n weekend willen zij ook wel!’