Terug naar Kopers vertellen het

Rick Brouwer

‘Op zo’n hoog niveau dineren doe je niet elke dag’

Rick Brouwer mijnde het culinaire arrangement naar tweesterrenrestaurant De Lindenhof met een voordeel van 338 euro op de prijs van 750 euro. ‘Het was super!’ vertelt Rick. ‘We hadden ons extra mooi aangekleed voor het diner. Misschien een tikkeltje overdressed, maar dat kon ons even helemaal niets schelen. Op zo’n hoog niveau dineren doe je tenslotte niet elke dag!’
 
Rick (35) is al ruim vijf jaar zeer tevreden Privileges lid en wist in die tijd ook tien andere mensen enthousiast te maken voor het lidmaatschap, wat hem de status van Sterlid opleverde. Samen met zijn partner Michelle checkte hij op zaterdagmiddag in voor de overnachting in een suite van De Lindenhof. ‘We werden hartelijk ontvangen met een persoonlijk woordje van chef-kok Martin Kruithof.’ 
 
De Lindenhof bevindt zich in het pittoreske Giethoorn, maar het stel uit Oosterwolde verkoos het comfort van hun suite boven een wandeling of een andere activiteit. ‘Onze suite was verrassend groot en modern ingericht met een apart zitgedeelte. We hadden een heerlijk bad tot onze beschikking en een koffiemachine met voldoende cupjes. Lekker als dat allemaal goed is geregeld.’
 
Op zaterdagavond was het tijd voor het hoogtepunt van het weekend: het diner inclusief begeleidende wijnen. ‘We kregen vooraf de keuze tussen een viergangendiner à la carte, zoals ook in het arrangement stond vermeld, of een achtgangendiner van de chef. Daar hoefden we niet lang over na te denken. We vonden het een spannend idee om Martin Kruithof de volledige vrije hand te geven.’
 
Rick werkt als applicatiebeheerder. Hij somt een aantal culinaire hoogtepunten van de avond op: ‘De carpaccio van langoustines en kreeft en het suddervlees met ganzenlever waren voor ons de toppers. Er was nog een amuse met Sint Jacobsschelpen die we fantastisch vonden. De kaastrolley was enorm uitgebreid, we konden bijna geen keuze maken. Ook de wijnen waren geweldig. We hadden de sommelier wel gevraagd om de glazen voor de helft te vullen, want anders hadden we met zeven wijnen en nog een dessertwijn het einde van de avond niet gehaald. Ook al konden we heerlijk blijven slapen, haha.’