Terug naar Kopers vertellen het

Rianne Bisschop

‘De musea, de kathedralen, alles in Dublin ademt geschiedenis’

Rianne Bisschop (53) uit Roermond ging samen met haar man Bart naar Dublin. ‘We hebben het zó getroffen met het weer. Het was droog en dat is voor Ierse begrippen best bijzonder. Dublin is een heel relaxte stad, een historische stad ook. De musea, de kathedralen, alles in de stad ademt geschiedenis. We waren 22 jaar geleden al eens in Ierland, maar toen zijn we niet in Dublin geweest. Die kans diende zich aan toen dit arrangement bij Privileges op de Veilingen stond.’ Rianne, die ruim zeven jaar Privileges lid is, mijnde het arrangement voor bijna de helft van de prijs.
 
Het stel vloog op vrijdag naar Dublin, waar ze op het vliegveld door een chauffeur werden opgewacht en naar het gerenommeerde The Merrion Hotel in hartje Dublin werden gebracht. ‘Onze klassiek ingerichte kamer was heel verzorgd. Elke keer als we op de kamer kwamen, stond er weer een nieuw paar pantoffels voor ons klaar, haha. En het bronwater en de schaal met vers fruit werden steeds aangevuld.’ Ook het ontbijt op beide ochtenden was naar de zin van de docente Biologie en haar man. ‘Heerlijk, dat uitgebreide English Breakfast met spek, scrambled eggs, vers gerookte zalm én bloedworst, haha.’
 
De Ierse hoofdstad heeft veel te bieden op cultureel gebied en Rianne en Bart hebben dan ook veel gezien. Ze zijn in St. Patrick’s Cathedral, Dublin Castle en het Little Museum of Dublin geweest, bezienswaardigheden waar ze met hun inbegrepen Dublin Pass kosteloos naar binnen konden. ‘Bij het Little Museum of Dublin kregen we een rondleiding door de directeur van het museum zelf! Hij vertelde ons van alles over de rijke geschiedenis van de stad en de Engelse overheersing.’
 
Een van de hoogtepunten van dit weekend was het diner bij sterrenrestaurant Chapter One op zaterdagavond, waar de twee een Tasting Menu van acht gangen kregen aangeboden. Rianne: ‘In de gerechten was veel vis verwerkt. De smaken waren bijzonder en niet terug te herleiden tot de ingrediënten. Alles had, zoals het hoort in een sterrenrestaurant, een volstrekt eigen smaak. We hebben een upgrade genomen van het inbegrepen wijnarrangement, want we wilden lekker uitpakken. Ja, het was een bijzonder aangename avond.’