Terug naar Kopers vertellen het

Adrie Broeders

‘Het ontbijt bestond uit wel tien verschillende gangen’

Adrie Broeders en zijn vriendin Chantal mijnen graag een culinair arrangement bij Privileges. Dit keer genoten ze van al het heerlijks dat tweesterrenchef Martin Kruithof van De Lindenhof in Giethoorn hen voorschotelde. ‘Het was, zoals altijd met Privileges, weer helemaal top. Ik begin in herhaling te vallen, maar het was echt allemaal goed.’
 
Adrie (60) kan het weten, want als fijnproever heeft hij al heel wat sterrenrestaurants bezocht. ‘Het zit hem in de details, zoals het feit dat ze weten wie je bent bij aankomst. We hoefden ons niet eens te legitimeren. En van een restaurant met een Michelinster mag je misschien wel verwachten dat je wijn voortdurend wordt bijgeschonken, maar het is fijn dat je kunt kiezen voor halve glazen. We vonden het ook leuk dat de sommelier zei: ik geef een korte uitleg bij de wijnen, maar als u meer wilt weten, hoor ik het graag.’
 
Adrie is financieel medewerker bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en bijna acht jaar lid van Privileges. Chantal is vijf jaar lid. Adrie wist het arrangement, inclusief een overnachting in een suite in De Lindenhof, te mijnen voor 395 euro, een voordeel van 355 euro. Over het sterrenmenu is hij enthousiast. ‘We kregen heerlijke gerechten met kreeft, zeebaars en eendenborst. Allemaal heel verfijnd en zonder teveel poespas geserveerd.’
 
‘Wat wel opvallend was en leuk om te noemen’, vervolgt de inwoner van Geertruidenberg, ‘was dat we wel zeven of acht verschillende amuses kregen. Normaal zijn dat er twee of drie. Ook het ontbijt de volgende ochtend was erg bijzonder. Het leek op een kleine kopie van het diner, met wel tien verschillende gangen! Dat krijg je ook niet elke dag.’