Terug naar Kopers vertellen het

Cees Tielemans

‘Dit weekend was vooral heel erg lekker’

Cees Tielemans (64) wist het driedaagse arrangement naar Restaurant Hotel Merlet in Schoorl te mijnen en behaalde een voordeel van 440 euro op de prijs van 938 euro. Cees en zijn vrouw Annelies zijn fijnproevers en maken regelmatig culinaire weekendtrips. ‘De charme van dit arrangement zat hem in de combinatie van goed eten en de mooie omgeving. We waren er even helemaal uit.’

Het stel uit het Drentse Roden arriveerde op vrijdagmiddag bij het restaurant en het bijbehorende hotel. ‘We hadden de bossuite. Die naam klopte precies, want we keken uit op groen met weilanden, bos en duinen. Op loopafstand van het hotel bevindt zich het hoogste duin van Nederland, ruim 55 meter! Onze suite was voorzien van een groot bad, waar je met z’n tweetjes in kon. Ook hadden we een privé terras!’

‘De ambiance van Merlet was bijzonder aangenaam en gastvrij’, vervolgt Cees, die ruim vier jaar lid is van Privileges. ‘Toen we op zaterdagavond voor het tweede diner het sterrenrestaurant binnenliepen, kwam er meteen iemand van het personeel op ons afgelopen. “Wat leuk dat jullie er weer zijn. Plat water toch? En weer het wijnarrangement?” De puntjes op de i qua gastvrijheid. Daar herken je een sterrenrestaurant aan!’

Op beide ochtenden stond er een uitgebreid ontbijt klaar, en zowel op vrijdag- als zaterdagavond was het sterrendiner inbegrepen, met op zaterdag het klapstuk: een gastronomisch vijfgangendiner. ‘We hebben gigantisch genoten. Alleen de amuses al: verrukkelijk! Dit weekend was vooral heel erg lekker. Toen we weer thuis waren, hadden we een beetje een katergevoel. Opeens sta je op zondagavond weer zelf je potje te koken. Dat valt dan toch een beetje tegen, haha.’