Terug naar Kopers vertellen het

Jules Kruijtzer

‘Het zevengangendiner met wijnen was van sterrenniveau’

‘Dit was echt een minivakantie. Het was heerlijk!’ Wie Jules Kruijtzer uit Breda hoort spreken over zijn verblijf in Château St. Gerlach, wil maar één ding: ook naar Valkenburg. ‘‘Het diner op zaterdagavond was echt ongekend. We kregen een zevengangendiner met wijnarrangement. Ik vond het van sterrenniveau.’
 
‘Het arrangement was een feest’, vervolgt Jules, die zes jaar lid is van Privileges. ‘Dat begon al direct bij aankomst, toen we te horen kregen dat we niet in een suite, maar in een appartement zouden verblijven. Wat een prettige verrassing.’ Het luxe appartement waar Jules en zijn vrouw Renate overnachtten was uitgerust met een keuken, een aparte woon- en slaapkamer en had een terras met uitzicht op de boomgaard. ‘Niet dat we gingen koken natuurlijk! Met twee diners voor de boeg was dat niet nodig’, lacht Jules, die het driedaagse arrangement wist te mijnen met een voordeel van 655 euro op de prijs van 1.465 euro.
 
Op vrijdag begonnen ze het verwenweekend met een bezoek aan Maastricht. Tegen het einde van de middag checkten ze in, waarna direct de eerste wellnessbehandeling op het programma stond: een heerlijke ontspanningsmassage. ‘Daarna genoten we van een viergangendiner in de bistro. Dat was erg lekker en werd geserveerd op een prachtige plek in het oude woongedeelte van het kasteel.’ Het was een mooie opmaat voor de avond erop. ‘Het diner op zaterdagavond was echt even wat anders. We kregen een zevengangendiner met wijnarrangement. Ik vond het van sterrenniveau.’
 
De 51-jarige finance manager weet precies waarom het diner zo goed beviel. ‘Het was een totaalervaring. We hebben de hele avond getafeld. We arriveerden als een van eersten in het restaurant en gingen als laatste weg. We hebben ons echt laten fêteren. De aardige, vakkundige obers serveerden de ene mooie gang na de andere, en bij ieder gerecht werd een heerlijke wijn geschonken. Het was maar goed dat we niet naar huis hoefden te rijden.’
 
Wat Jules en Renate – naast de gastronomie en de wellness – ook zo aansprak, was de entourage van het château zelf. ‘Het complex heeft een enorme historie. In de nabijgelegen kerk kun je uitleg krijgen over de ontstaansgeschiedenis. Je dineert in het oude woongedeelte van het kasteel, dus dat heeft een heel intieme sfeer. En overal is kunst aanwezig. Vooral in de tuin staan gevarieerde, mooie objecten. Tja, en dat alles ook nog eens in een prachtige omgeving.’