Terug naar Kopers vertellen het

Paula van Veen

‘De koninklijke suite is me een partij luxe’

‘Het was in één woord fantastisch, ik kan niet anders zeggen.’ Paula van Veen wist vijf jaar geleden al, na haar eerste verblijf in Hotel Merlet, dat ze er nog eens zou terugkeren. En dat is nu gebeurd. ‘Je wordt compleet ontzorgd, je hoeft helemaal nergens over na te denken’, verklaart ze haar enthousiasme voor het hotel met sterrenrestaurant in de Noord-Hollandse duinen. ‘En dan het diner! Elke gang is gewoon een schilderij.’
 
Paula (49), die al elf jaar lid is, wist het arrangement ter waarde van 938 euro te mijnen voor 498 euro. ‘Normaal zou ik nooit zoveel geld voor iets luxe betalen. Maar met het voordeel van Privileges erbij gunnen we het onszelf af en toe.’ En dus genoten Paula en haar man Roland van lange, stormachtige wandelingen op het strand, van sublieme gastronomie en van hun riante hotelkamer. ‘We hadden de koninklijke suite en die is me een partij luxe! Echt fantastisch. Hij is heel groot met een enorm bed, een gigantisch bad, aparte douche en een zonnebank. Ook is er een open haard, die je kunt draaien zodat je vanuit je bad ernaar kunt kijken.’ 
 
Beide avonden genoten ze van een diner verzorgd door chef-kok en Michelinsterdrager Jonathan Zandbergen. ‘We kregen twee keer een verrassingsmenu. Alles is met seizoens- en lokale producten bereid. We aten bijvoorbeeld vlees van runderen die een speciaal gras uit de omgeving hadden gegeten, waardoor het vlees een bijzondere smaak had. En het wordt zo mooi geserveerd, elke gang ziet eruit als een schilderij.’
 
De in het Brabantse Werkendam woonachtige Paula is moeder van drie volwassen kinderen en geeft wellnessmassages. ‘Wist je dat ik dat ben gaan doen naar aanleiding van het Privileges wellnessarrangement in Chateau St. Gerlach?’ lacht ze. ‘Het leek me een mooi idee om mensen met burn-outklachten ontspanningsmassages te kunnen geven. Ik ben allerlei opleidingen gaan doen en inmiddels heb ik een drukke praktijk.’