Terug naar Kopers vertellen het

Jeroen Boswinkel

‘De gerechten, de presentatie, het was subliem’

Jeroen Boswinkel is lovend over zijn driedaagse trip naar driesterrenrestaurant Vendôme, die hij mijnde met een voordeel van 632 euro. Behalve van de uitmuntende diners op beide avonden, genoten Jeroen en zijn vrouw Inge ook van de twee nachten die ze doorbrachten in vijfsterrenhotel Grandhotel Schloss Bensberg. ‘We zijn wel wat gewend als het om luxe tripjes gaat, maar zo’n weekend steekt er echt met kop en schouders bovenuit!’

Schloss Bensberg, waar restaurant Vendôme deel van uitmaakt, ligt net over de Duitse grens, bij Keulen. ‘Het kasteel en de groene omgeving vormen een prachtige setting. Onze kamer was mooi en ook de service was uitstekend. Als we terugkwamen op onze kamer, waren de dekens alweer netjes teruggeslagen, was de schaal met vers fruit aangevuld en stonden er nieuwe flesjes bronwater klaar. Nog een voorbeeld: mijn vrouw spreekt niet zo goed Duits. Toen een hotelmedewerker dat opmerkte, schakelde ze meteen over op vloeiend Engels. Het hele weekend is ze verder ook in het Engels aangesproken. Iedereen weet dus het nodige van de gasten en er daar wordt perfect en persoonlijk op ingespeeld. Excellent gewoon!’

Het achtgangendiner op zaterdagavond was het onbetwiste culinaire hoogtepunt van het weekend, maar ook het driegangendiner bij Trattoria Enoteca op vrijdagavond was uitzonderlijk goed, vertelt de 56-jarige Jeroen. ‘We hadden risotto als hoofdgerecht. Met alle respect, risotto is in mijn beleving niet veel meer dan een kleffe hap rijst. Maar zo voortreffelijk als het hier was bereid, heb ik het nog nooit gegeten. We likten onze vingers erbij af!’ Na een heerlijke nacht in hun luxe kasteelkamer besloot het stel op zaterdag Keulen te bezoeken. We hebben op een terrasje gezeten en de prachtige Dom van Keulen bezocht. Ook de beroemde slotjesbrug hebben we nog even meegepakt.’

Na het bezoek aan Keulen verheugden de als anesthesist werkende Jeroen en zijn vrouw Inge zich op de grande finale: het achtgangendiner bij restaurant Vendôme. ‘We hadden er zoveel goeds over gehoord. Mijn zwager is er ook geweest, net als een goede vriend van ons, die zelf kok is en een eigen restaurant met een Michelinster heeft. Niet verrassend misschien, maar zij zijn ook lid van Privileges. Na dit weekend mogen wij onszelf nu ook tot de culinaire inner circle van Privileges rekenen’, lacht de inwoner van Rijswijk, die al ruim vijf jaar lid is. ‘De hoge verwachtingen die we hadden van Vendôme, zijn compleet waargemaakt: de gerechten, de presentatie, het was subliem. En het personeel was al even geweldig. We zijn de hele avond op een voetstuk geplaatst!’