Terug naar Kopers vertellen het

Eric Prins

‘Bij Hof van Cleve draait het om de details’

Culinair en cultureel genieten loopt als een rode draad door het Privileges lidmaatschap van Eric en Yvon Prins. Beiden zijn ze zeven jaar lid en in die tijd hebben ze genoten van een aantal gastronomische reisjes naar verschillende steden. Onlangs was het driedaagse arrangement naar Gent en het nabij gelegen driesterrenrestaurant Hof van Cleve aan de beurt, dat Eric met een voordeel van 633 euro wist te mijnen op de Evenementen & Leisure Veilingen. ‘We hebben spullen genoeg, dus we gaan voor beleving en uitstekend dineren’, verklaart Eric.
 
Het culinaire deel van de trip vond plaats in befaamde restaurant Hof van Cleve, een oude hoeve in het Vlaamse dorp Kruishoutem, waar chef-kok Peter Goossens een zevengangendiner bereidde voor Eric (68) en Yvon (65). ‘Het waren eigenlijk veertien gangen’, vertelt Eric, ‘want het diner begon met maar liefst zeven amuses. De één nog lekkerder dan de andere. Daarna volgden gerechten met verrassende smaakcombinaties, die er bovendien allemaal even mooi uitzagen. Zo kregen we een balletje dat eruitzag als een bitterbal, maar gevuld was met eendenlever en bestrooid met goudpoeder. Bij restaurants van het allerhoogste niveau draait het om de details, de bediening, de presentatie, de ambiance, en dat was allemaal even voortreffelijk.’
 
Het culturele deel van de trip bestond uit een aantal wandelingen door het oude centrum van Gent, waarbij het bezoek aan de Sint-Baafskathedraal het hoogtepunt was voor het stel uit Amersfoort. ‘Daar hangt het Lams Gods van Hubert van Eyck, een schilderij van vier bij vijf meter dat geldt als een absoluut topstuk uit de Middeleeuwen. In de crypte van de kathedraal kun je aansluitend een virtuele rondleiding maken. Je krijgt een vitual reality-bril op en je ziet Van Eyck vervolgens het schilderij maken. Een fascinerende ervaring.’